Business & Finance Παρασκευή 14/10/2022, 15:47
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Citigroup: Μείωση κερδών, εντός των εκτιμήσεων η πορεία το γ΄ τρίμηνο 

Citigroup: Μείωση κερδών, εντός των εκτιμήσεων η πορεία το γ΄ τρίμηνο 

Κατά 25% μειώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Citigroup το γ΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς, σε ένα τρίμηνο που τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική βυθίστηκαν εξαιτίας της ρευστής κατάστασης που επικρατεί στις αγορές. Ωστόσο παρά τη δραστική μείωση των κερδών, τα αποτελέσματα της αμερικανικής τράπεζας ήταν εντός των εκτιμήσεων.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 3,5 δισ. δολάρια, ήτοι 1,63 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 4,6 δισ. δολαρίων ή 2,15 δολάρια ανά μετοχή το γ΄ τρίμηνο του 2021.

Όπως αναφέρει η τράπεζα στην ανακοίνωσή της, κράτησε στην άκρη 370 εκατ. δολάρια ως προβλέψεις για δυνητικές αθετήσεις πελατών, όταν πέρυσι το ίδιο διάστημα απελευθέρωσε το ποσό του 1,16 δισ. δολαρίων τα οποία είχε κρατήσει για τον ίδιο σκοπό. 

Τα έσοδα σημείωσαν ελαφρά άνοδο της τάξεως του 6%, διαμορφούμενα στα 18,5 δισ. δολάρια. 

Οι αναλυτές έκαναν λόγο για κέρδη 1,42 δολάρια ανά μετοχή, με έσοδα 18,4 δισ. δολάρια. 

Οι προμήθειες από την επενδυτική τραπεζική βούλιαξαν κατά 64%, ενώ τα έσοδα από τις συναλλαγές μετοχών αποδυναμώθηκαν κατά 25%. 

Στον αντίποδα, τα έσοδα από τις πιστωτικές κάρτες αυξήθηκαν κατά 10%, από τις εταιρικές πιστωτικές κατά 14%, ενώ τα έσοδα από τα δάνεια κατά 12%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News