Business & Finance Δευτέρα 3/10/2022, 15:05
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προσχέδιο Eurogroup: Στοχευμένα και προσωρινά μέτρα για την ενεργειακή κρίση

Προσχέδιο Eurogroup: Στοχευμένα και προσωρινά μέτρα για την ενεργειακή κρίση

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης πρόκειται να δεσμευτούν την Δευτέρα πως τα μέτρα στήριξης που θα λάβουν οι χώρες του ευρώ έναντι της ενεργειακής κρίσης θα είναι προσωρινά και στοχευμένα, για να αποφευχθεί ένα νέο κύμα αύξησης των τιμών που θα μπορούσε να ωθήσει ακόμη περισσότερο τον υψηλό πληθωρισμό. 

Οι χώρες της Ευρωζώνης δεν μπορούν να προστατέψουν πληρως τις οικονομίες τους από την εκτόξευση των τιμών ενέργειας και θα επικεντρωθούν στην προστασία των πιο ευάλωτων πολιτών, μέσω ειδικων και προσωρινών μέτρων στήριξης, σύμφωνα με το προσχέδιο απόφασης της συνάντησης του Eurogroup που επικαλείται το Reuters. 

Το προσχέδιο που συζητείται στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών αναφέρει ακόμη ότι θα υπάρξει συντονισμός για τα μέτρα που θα μπουν σε εφαρμογή σε κάθε χώρα προκειμένου να προστατευτεί ο ανταγωνισμός εντός της ΕΕ. 

«Είναι καθήκον μας να μειώσουμε τις επιπτώσεις αυτού του εξωτερικού σοκ στις οικονομίες μας», ανέφερε το προσχέδιο που είδε το Reuters. «Όμως, τέτοια μέτρα θα επιφέρουν μεγάλο βάρος στους εθνικούς προϋπολογισμούς και μπορεί, σε κάποιες περιπτώσεις, να επιβραδύνουν την προσαρμογή που πρέπει να γίνει στη ζήτηση ενέργειας». 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News