Business & Finance Τρίτη 16/08/2022, 18:48
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

WSJ: Η Γερμανία θα παρατείνει τη ζωή των πυρηνικών εργοστασίων

WSJ: Η Γερμανία θα παρατείνει τη ζωή των πυρηνικών εργοστασίων

Σχέδια για παράταση της λειτουργίας των τριών τελευταίων πυρηνικών εργοστασίων, τα οποία επρόκειτο να κλείσουν στις 31 Δεκεμβρίου, ετοιμάζει η Γερμανία, προκειμένου να αποκλιμακώσει τις πιέσεις στην ενεργειακή της αγορά ενόψει του χειμώνα.

Σύμφωνα με πηγές από τη γερμανική κυβέρνηση που επικαλείται η Wall Street Journal, πρόκειται για μία προσωρινή κίνηση, η οποία όμως είναι η πρώτη οπισθοχώρηση εδώ και 20 περίπου χρόνια σε ό,τι αφορά την απεξάρτηση της χώρας από την πυρηνική ενέργεια.

Η απόφαση δεν έχει ακόμη επικυρωθεί από το υπουργικό συμβούλιο και κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να υπερψηφιστεί πρώτο στο κοινοβούλιο. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πηγές της Wall Street Journal, εκκρεμεί ακόμη η διευθέτηση ορισμένων λεπτομερειών. Για την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου θα απαιτείται επιπλέον μία αξιολόγηση των ενεργειακών αναγκών της Γερμανίας, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Παρότι μία επίσημη απόφαση επί του θέματος ενδέχεται να απέχει ακόμη εβδομάδες, η κυβέρνηση θεωρεί ότι οι δύο βασικές προϋποθέσεις για την προσωρινή παράταση της ζωής των πυρηνικών εργοστασίων πληρούνται ήδη: Ενδέχεται να εκλείψουν τα αποθέματα του φυσικού αερίου και η παράταση της λειτουργίας τους δεν είναι επικίνδυνη.

«Οι αντιδραστήρες είναι ασφαλείς μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και προφανώς θα παραμείνουν ασφαλείς και μετά τις 31 Δεκεμβρίου», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος στην Wall Street Journal.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Wall Street Journal

Διαβάστε επίσης:

Πυρηνική ενέργεια στη Γερμανία: Ένα comeback που «σβήνει» προσπάθειες δεκαετιών

πότε θα έρθει το τέλος του κόσμου;

Τιμές ρεύματος: Άνω των 500 ευρώ η μεγαβατώρα στη Γερμανία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News