Business & Finance Τρίτη 28/06/2022, 20:18
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κάθι Γουντ: Οι ΗΠΑ βρίσκονται ήδη σε ύφεση

Κάθι Γουντ: Οι ΗΠΑ βρίσκονται ήδη σε ύφεση

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Ark Invest, Κάθι Γουντ, θεωρεί ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται ήδη σε ύφεση, ενώ παραδέχθηκε ότι υποβάθμισε τη σοβαρότητα και τη διάρκεια του πληθωρισμού. 

«Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε ύφεση. Θεωρώ ότι ένα μεγάλο πρόβλημα είναι τα αποθέματα….η αύξηση των οποίων ουδέποτε ήταν τόσο μεγάλη στη διάρκεια των τελευταίων 45 ετών», είπε χαρακτηριστικά. 

Η Γουντ, που επενδύει κυρίως στην καινοτομία, δηλώνει ότι ο πληθωρισμός αποδείχθηκε τελικά πολύ πιο ισχυρός απ΄ό,τι αναμενόταν, λόγω των προβλημάτων στην αλυσίδα τροφοδοσίας και των γεωπολιτικών κινδύνων. 

Η Γουντ είπε ότι οι καταναλωτές επιβαρύνονται σαφώς από την ραγδαία αύξηση των τιμών, γεγονός που αντανακλάται στα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη, τα οποία έδειξαν ότι υποχώρησε σε νέο ιστορικό χαμηλό. 

Το 2022 αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολο για την Ark Invest, καθώς οι κάποτε «αγαπημένες» μετοχές της τεχνολογίας συγκαταλέγονται φέτος μεταξύ αυτών που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες εν μέσω των αυξανόμενων επιτοκίων. Το κεφάλαιό της Ark Innovation ETF καταγράφει φέτος ζημίες 52%, υποχωρώντας 66% από το υψηλό των τελευταίων 52 εβδομάδων.  

Ωστόσο, τον Ιούνιο, το αμοιβαίο γνώρισε εισροές άνω των 180 εκατ.δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet, γεγονός που η Γουντ αποδίδει στην προσπάθεια διαφοροποίησης των επενδυτών μακριά από τα μεγάλα ονόματα της τεχνολογίας. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Στη σκιά του πληθωρισμού οι καταναλωτές

Πυκνώνουν τα σύννεφα στην διεθνή οικονομία: Προειδοποιήσεις για ύφεση σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News