Business & Finance Τρίτη 24/05/2022, 12:13
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην Τουρκία, αντί στον Σκορπιό, το superyacht των 250 εκατ. δολαρίων του Ριμπολόβλεφ

Στην Τουρκία, αντί στον Σκορπιό, το superyacht των 250 εκατ. δολαρίων του Ριμπολόβλεφ

Όσοι κάνουν τις διακοπές τους στο Ιόνιο φαίνεται πως δεν θα δουν φέτος το σκάφος Anna, του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ. Ο ιδιοκτήτης του Σκορπιού μπορεί να μην βρίσκεται στη λίστα των κυρώσεων της Δύσης, όμως φαίνεται ότι κινείται προσεκτικά και παίρνει τα μέτρα του.

Το Anna, που θεωρείται ένα από τα ομορφότερα σκάφη που έχουν κατασκευαστεί ποτέ, κατέπλευσε χθες στη Μαρμαρίδα της Τουρκίας από το Μαυροβούνιο. Ως γνωστόν, η Τουρκία προσφέρει «καταφύγιο» από τις κυρώσεις στους Ρώσους δισεκατομμυριούχους, οι οποίοι αγοράζουν ακίνητα στη χώρα και φέρνουν τα σκάφη τους στα λιμάνια της.

Στην Τουρκία, αντί στον Σκορπιό, το superyacht των 250 εκατ. δολαρίων του Ριμπολόβλεφ-1

Ο πρόεδρος της Monaco και ιδιοκτήτης του Σκορπιού έχει στην κατοχή του άλλο ένα εντυπωσιακό σκάφος, το οποίο συμμετέχει σε αγώνες. Όμως το Anna –που έχει πάρει το όνομά του από την κόρη του Ριμπολόβλεφ- είναι το «πετράδι του στέμματος».

Με μήκος 110 μέτρων ήταν το μεγαλύτερο σκάφος που είχε βγει από τα ναυπηγεία  Feadship όταν κατασκευάστηκε, το 2018.

Στην Τουρκία, αντί στον Σκορπιό, το superyacht των 250 εκατ. δολαρίων του Ριμπολόβλεφ-2

Το σκάφος των 250 εκατ. δολαρίων με τον εντυπωσιακό σχεδιασμό διαθέτει εννέα πολυτελείς σουίτες που μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 20 επισκέπτες καθώς και ένα πλήρωμα 36 ατόμων. Έχει πισίνα, σπα αλλά και ελικοδρόμιο.

Ακόμα και εάν ο Ριμπολόβλεφ δεν συμπεριληφθεί τελικά στις λίστες των κυρώσεων, ενδεχομένως το σκάφος του να συναντήσει κάποια «αντιπάθεια» στα λιμάνια της Δύσης, όπως έχει συμβεί και με άλλα γιοτ Ρώσων δισεκατομμυριούχων, γράφει το autoevolution.com.

Στην Τουρκία, αντί στον Σκορπιό, το superyacht των 250 εκατ. δολαρίων του Ριμπολόβλεφ-3

Πραγματικά, το σκάφος Ragnar του ολιγάρχη και πρώην πράκτορα της KBG Βλαντιμίρ Στρζαλκόφσκι, παρέμεινε «κολλημένο» σε ένα λιμάνι της Νορβηγίας γιατί κανείς δεν ήθελε να του πουλήσει καύσιμα για να φύγει. 

Έτσι, για να είναι σίγουρος, ο Ριμπολόβλεφ επέλεξε να μεταφέρει το Anna στην Τουρκία, όπου άλλωστε ήδη βρίσκεται το Solaris του Ρομάν Αμπράμοβιτς και άλλα ρωσικά superyachts. Τα τελευταία χρόνια, το Anna εμφανιζόταν στο Ιόνιο και έδενε στον Σκορπιό.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Δεσμεύεται το σκάφος-μυστήριο Scheherazade – Ανήκει στον Πούτιν;

Οι εξομολογήσεις ενός insider των superyachts: Οι 365 αστακοί και η αίθουσα χιονιού

Όλεγκ Ντεριπάσκα: Τι κρύβει το πέρασμα του superyacht Clio από την Ελλάδα; 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News