Business & Finance Δευτέρα 21/12/2020, 22:14
ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Προειδοποίηση για πιθανές ελλείψεις και από την Tesco

Προειδοποίηση για πιθανές ελλείψεις και από την Tesco

Προειδοποίηση για πιθανές ελλείψεις σε ορισμένα φρούτα και λαχανικά προς το τέλος της εβδομάδας, εάν δεν αποκατασταθεί σύντομα η αλυσίδα τροφοδοσίας μεταξύ Βρετανίας και ηπειρωτικής Ευρώπης, απηύθηυνε και η βρετανική αλυσίδα σουπερμάρκετ Tesco.

Η Γαλλία διέκοψε από τα μεσάνυχτα όλες τις μετακινήσεις ατόμων από τη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που εμπλέκονται στη μεταφορά εμπορευμάτων μέσω των χερσαίων, αεροπορικών και θαλάσσιων οδών, γεγονός που έχει προκαλέσει προβλήματα στη μεταφορά φορτίων μέσω της Μάγχης. Επιτρέπεται μόνο η μεταφορά ασυνόδευτων φορτίων από τη μία χώρα στην άλλη, σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της μετάλλαξης του κορωνοϊού.

Η Tesco ανέφερε ότι “ίσως” παρουσιαστούν προβλήματα στον ανεφοδιασμό σε φρέσκα λαχανικά, καθώς και ελλείψεις στα εσπεριδοειδή αργότερα αυτήν την εβδομάδα. Δεν αναμένονται ελλείψεις σήμερα ή αύριο.

Ο όμιλος διευκρίνισε ότι στα καταστήματά του υπάρχει αφθονία τροφίμων για τα Χριστούγεννα και προέτρεψε τους καταναλωτές να ψωνίζουν όπως έκαναν πάντα.

Λίγο ενωρίτερα, ο άλλος βρετανικός όμιλος σούπερ μάρκετ Sainsbury είχε επίσης προειδοποιήσει ότι εντός ημερών θα αρχίσουν να είναι εμφανείς οι ελλείψεις στα ράφια εάν δεν αποκατασταθεί γρήγορα η σύνδεση σε ό,τι αφορά τις μεταφορές με την ηπειρωτική Ευρώπη. Παράλληλα, η Sainsbury’s προέτρεψε τις κυβερνήσεις Βρετανίας και Γαλλίας να καταλήξουν σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση που θα θέτει ως προτεραιότητα την άμεση διέλευση προϊόντων και άλλων τροφίμων στα λιμάνια.

Σύμφωνα δε, με το σύνδεσμο λιανεμπόρων της Μεγάλης Βρετανίας (BRC), οι εταιρείες λιανικής πώλησης έχουν επαρκή αποθέματα σε προϊόντα ενόψει των Χριστουγέννων. Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι το παρατεταμένο κλείσιμο των γαλλικών συνόρων θα αποτελέσει πρόβλημα καθώς η Βρετανία διανύει τις τελευταίες ημέρες πριν από τη λήξη της μεταβατικής περιόδου του Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Δεκεμβρίου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News