Business & Finance Δευτέρα 21/03/2022, 11:29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Φουσκώνει» ο λογαριασμός για τις υπηρεσίες streaming

«Φουσκώνει» ο λογαριασμός για τις υπηρεσίες streaming

Ζούμε στην «χρυσή εποχή» του streaming, όπου μπορούμε να παρακολουθήσουμε κυριολεκτικά κάθε ταινία ή σειρά που έχει κυκλοφορήσει ποτέ. Ποιο είναι όμως το κόστος; Για τους Βρετανούς τουλάχιστον λάτρεις της μικρής οθόνης, το ποσό ανέρχεται περίπου στις 2.500 λίρες το χρόνο για να έχει κανείς τις βασικές υπηρεσίες streaming από το Netflix και το Disney+ μέχρι το Amazon.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Enders Analysis, οι καταναλωτές μπορούν να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο συνολικής διάρκειας 130.000 ωρών, ενώ το 2016 ήταν περίπου 30.000 ώρες. Επίσης, μόνο τα τελευταία τρία χρόνια, το κόστος για ένα πακέτο Ίντερνετ και τηλεφώνου έχει αυξηθεί κατά περίπου ένα τέταρτο, κατά κύριο λόγο εξαιτίας της εκτόξευσης του αριθμού νέων υπηρεσιών streaming. Παράλληλα όμως, ο πληθωρισμός καλπάζει παγκοσμίως με τον πόλεμο στην Ουκρανία να δίνει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στις τιμές των προϊόντων.

Εκτός αυτού, η Netflix που ουσιαστικά πυροδότησε την δημιουργία υπηρεσιών streaming παγκοσμίως, έχει προχωρήσει τα τελευταία δύο χρόνια σε αυξήσεις των τιμών στα πακέτα της. Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να «κυνηγά» όσους μοιράζονται τους κωδικούς τους.

Με την κίνηση αυτή, η Netflix ενδέχεται να αυξήσει τον αριθμό των συνδρομητών της κατά μερικά εκατομμύρια. Ενδειτικά, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Magid, περίπου το ένα τρίτο των χρηστών της Netflix μοιράζονται τον κωδικό τους με τουλάχιστον ένα ακόμη άτομο. Σύμφωνα με την νέα τακτική που πρόκειται να ακολουθήσει η Netflix, οι συνδρομητές που αποφασίζουν να μοιράζονται τον λογαριασμό τους με άτομα από άλλο νοικοκυριό θα πρέπει να πληρώνουν κάτι παραπάνω.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian

Διαβάστε επίσης:

To Νetflix βάζει στο στόχαστρο όσους μοιράζονται τον λογαριασμό τους

«Διάλειμμα» από τον καναπέ το 2022: Η μετοχή της Netflix έχασε τα κέρδη της πανδημίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News