Fraport: Συμμετέχει στη μεγάλη έξοδο – Αναστέλλει τη δραστηριότητά της στη Ρωσία
H εταιρία διαχείρισης αεροδρομίων Fraport αναστέλλει τη δραστηριότητά της στην Αγία Πετρούπολη, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, όπως ανακοινώθηκε σήμερα στη Φρανκφούρτη.
«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την επίθεση των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία. Καταδικάζουμε αυτόν τον πόλεμο ως ένοπλη επίθεση εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους και του λαού του – ως μία ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, η οποία προκαλεί ανείπωτη οδύνη στον λαό της Ουκρανίας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport Στέφαν Σούλτε.
Η εταιρεία είναι από το 2009 μειοψηφών μέτοχος της Northern Capital Gateway (NCG), η οποία διαχειρίζεται το αεροδρόμιο Πούκοβο, στην Αγία Πετρούπολη.
Σήμερα κατέχει το 25% των μετοχών της NCG, αλλά δεν διαθέτει δικό της προσωπικό επιτόπου ούτε εμπλέκεται σε άλλη δραστηριότητα στο ρωσικό αεροδρόμιο. Επιπλέον, τονίζεται στην ανακοίνωση της γερμανικής εταιρίας, η Fraport δεν διατηρεί καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στη Ρωσία – ούτε σε επίπεδο μεταφοράς τεχνογνωσίας ή συμβουλών. Τα δικαιώματα εναέριας κυκλοφορίας ρυθμίζονται από τη ρωσική κυβέρνηση, όπως συμβαίνει διεθνώς, αλλά και στη Γερμανία, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
«Η Fraport αξιολογεί τώρα σε τι βαθμό θα μποροούσαν να επηρεάσουν το μετοχικό της μερίδιο οι οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, καθώς και τα συμπερλάσματα που μπορούν να εξαχθούν από την λήψη περαιτέρω μέτρων», σημειώνει η εταιρεία.
Airport operator Fraport condemns the Russian military attack on Ukraine as a clear violation of international law. In this context, Fraport AG has decided to halt its business activities at Pulkovo Airport in St. Petersburg, Russia. More details at https://t.co/mVR4O0pKOi pic.twitter.com/V1jBO6Vndf
— Frankfurt Airport (@Airport_FRA) March 4, 2022
Αξίζει να σημειωθεί ότι η βιομηχανία της αεροπλοΐας έχει απομονώσει σε έναν μεγάλο βαθμό τη Ρωσία. Ενδεικτικά, οι κατασκευάστριες Boeing, Airbus, Embraer, GE και Lufthansa Technik έχουν ήδη ανακοινώσει πως διακόπτουν την συνεργασία τους με τις ρωσικές αεροπορικές γραμμές. Εντωμεταξύ, πολλές είναι οι χώρες που έχουν απαγορεύσει τη διέλευση ρωσικών αερογραμμών, αλλά και ιδιωτικών αεροσκαφών από Ρώσους, από τον εναέριο χώρο τους.
moneyreview.gr
Διαβάστε επίσης:
No fly zone: Τι είναι η «ζώνη αεροπορικού αποκλεισμού» – Γιατί διστάζει το ΝΑΤΟ
Ψυχρός Πόλεμος στις πτήσεις – Πώς αλλάζει ο χάρτης λόγω Ρωσίας
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News