Business & Finance Δευτέρα 31/01/2022, 16:55
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καχυποψία και μαζικές παραιτήσεις: Τι συμβαίνει όταν το αφεντικό απολύει 900 άτομα σε 3 λεπτά;

Καχυποψία και μαζικές παραιτήσεις: Τι συμβαίνει όταν το αφεντικό απολύει 900 άτομα σε 3 λεπτά;

Συνεχίζεται το δράμα στην Better.com της οποίας ο CEO απέλυσε 900 εργαζόμενους σε 3 λεπτά μέσω Zoom λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα. Ο Vishal Garg επέστρεψε στα καθήκοντά του ως διευθύνοντα συμβούλου μετά από άδεια σχεδόν ενάμιση μήνα, την οποία αξιοποίησε για να «σκεφτεί τον τρόπο ηγεσίας του, να επανασυνδεθεί με τις αξίες που καθιστούν σπουδαία την Better και να συνεργαστεί στενά με έναν σύμβουλο», όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Ωστοσο, μετά την επιστροφή του Garg, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει αποκαλέσει εργαζόμενούς του «τεμπέληδες» και «χαζά δελφίνια», όπως έχει διαρρεύσει στον Τύπο, ορδές υπαλλήλων της Better.com παραιτούνται. Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το TechCrunch, παραιτούνται εργαζόμενοι από κάθε κλάδο: «είναι εντυπωσιακό το πόσο έχει χαλάσει η φήμη (της εταιρείας). Δεν θα ήταν υπερβολικο να πει κανείς ότι τα κορυφαία ταλέντα και εκατοντάδες από κάθε τμήμα έχουν παραιτηθεί μετά το σκάνδαλο Zoomgate».

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Δεκεμβρίου, ο Garg κάλεσε το 9% του συνολικού εργατικού δυναμικού της Better.com σε κλήση μέσω Zoom. «Εάν βρίσκεστε σε αυτή την κλήση, είστε μέρος του άτυχου γκρουπ που απολύεται», είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. «Η σύμβασή σας τελειώνει εδώ, με άμεση ισχύ», είχε σημειώσει. Ο Ινδο-αμερικανός επιχειρηματίας επικαλέστηκε ως λόγο απόλυσης τη μειωμένη αποδοτικότητα και τη μειωμένη παραγωγικότητα τους.

Αφότου διέρρευσε το συγκεκριμένο βίντεο στα media, ο Garg λέγεται πως προσέχει σε υπερβολικό βαθμό την εμπιστευτικότητα, «έχοντας βάλει τα πάντα σε lockdown», όπως δηλώνουν υπάλληλοι της Better.com.

Για παράδειγμα οι επικεφαλής μηχανικοί είχαν όλοι ανοιχτή συζήτηση τετ-α-τετ με τον ίδιο τον Garg. Οι ίδιοι όφειλαν να υπογράψουν συμφωνητικά εχεμύθειας και να τοποθετήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα σε ειδικές τσάντες κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Σύμφωνα μάλιστα με το TechCrunch, υπήρχαν και συσκευές εντοπισμού μετάλλων, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν έφεραν πάνω τους συσκευές μαγνητοσκόπησης.

Επίσης, η εταιρεία απενεργοποίησε τη δυνατότητα αποστολής εγγράφων online και απαγόρευσε την πρόσβαση σε επιχειρηματικά έγγραφα. «Δεν υπάρχει καμία διαφάνεια. O Vishal δεν εμπιστεύεται κανέναν», δηλώνει υπάλληλος της Better στο Tech Crunch.

moneyreview.gr με πληροφορίες από TechCrunch

Διαβάστε επίσης:

Επέστρεψε ο CEO που απέλυσε 900 άτομα σε 3 λεπτά

O CEO που απέλυσε 900 εργαζόμενους σε μία κλήση Zoom τριών λεπτών (βίντεο)

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News