Business & Finance Παρασκευή 28/01/2022, 20:26
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Visa: Τεράστιος όγκος συναλλαγών με κρυπτονομίσματα – Ενισχύει τη θέση της στην αγορά

Visa: Τεράστιος όγκος συναλλαγών με κρυπτονομίσματα – Ενισχύει τη θέση της στην αγορά

Πληρωμές σχετικές με κρυπτονομίσματα ύψους 2,5 δισ. δολαρίων πραγματοποιήθηκαν μόνο το α’ φορολογικό τρίμηνο του 2022 με κάρτες της Visa, σύμφωνα με την εταιρεία. Το ποσό-ρεκόρ που σημειώθηκε το πρώτο τρίμηνο ανέρχεται στο 70% των πληρωμών για κρυπτονομίσματα που πραγματοποιήθηκαν ολόκληρο το 2021.

«Για εμάς, αυτό αυτό αφήνει να εννοηθεί ότι οι καταναλωτές θεωρούν χρήσιμο το να συνδέουν μία κάρτα Visa με τον λογαριασμό τους σε μία πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων. Υπάρχει νόημα στο να μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση σε αυτή τη ρευσότητα, να πραγματοποιεί πληρωμές και να διαχειρίζεται έξοδα, και να το κάνει αμέσως και χωρίς δυσκολίες», δηλώνει ο οικονομικός διευθυντής της Visa, Vasant Prabhu.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως η Visa θα συνεχίσει να επενδύει στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων, ενώ η στρατηγική της κινείται προς την διευκόλυνση, διόγκωση και ενίσχυση της αξιοπιστίας και της ασφάλειας όσον αφορά τη δραστηριότητά της στον συγκεκριμένο κλάδο.

Επίσης, η Visa ανακοίνωσε ότι διευρύνει το δίκτυό της με συνεργάτες στον χώρο των κρυπτονομισμάτων από 54 σε τουλάχιστον 65. Μεταξύ αυτών βρίσκονται η Coinbase, η Circle και η BlockFi, όλες γνωστές πλατφόρμες συναλλαγής κρυπτονομισμάτων. παράλληλα, ο αριθμός των εμπόρων που δέχονται κρυπτονομίσματα για πληρωμές αυξήθηκε στους περίπου 100 εκατομμύρια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Grimacecoin: Τι είναι και γιατί εκτινάχθηκε κατά 285.000% σε λίγες ώρες

Μήπως ήρθε η ώρα για ρύθμιση της αγοράς crypto;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News