Business & Finance Τρίτη 14/12/2021, 21:40
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Uber: Ο CEO αναμένει ανάπτυξη ρεκόρ το 2022

Uber: Ο CEO αναμένει ανάπτυξη ρεκόρ το 2022

Πεπεισμένος ότι η Uber θα αγγίξει ιστορικά υψηλά το 2022 δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Uber, Dara Khosrowshahi αφότου η εταιρεία ολοκλήρωσε την καλύτερη εβδομάδα της μετά την επέλαση της πανδημίας.

«Στην μετά-Covid εποχή είμαστε εταιρεία παντός καιρού και πιστεύω ότι μπορούμε να επιτύχουμε και να αναπτυχθούμε πραγματικά σε κάθε περιβάλλον», δήλωσε ο Khosrowshahi στην τηλεόραση του Bloomberg.

Η εταιρεία προβλέπει ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων, καθώς και τα ακαθάριστα έσοδα από κρατήσεις θα κλίνουν προς το υψηλό περιθώριο των προβλέψεων που είχε δημοσιεύσει τον περασμένο μήνα. Συγκεκριμένα, στο τέλος Νοεμβρίου, η εταιρεία προέβλεπε ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη θα διαμορφωθούν από 25 εκατ. έως 75 εκατ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο και τα έσοδα από κρατήσεις από 25 έως 26 δισ. δολάρια. Επίσης, υψηλό κέρδος αναμένει και από τις υπηρεσίες delivery.

Ο Khosrowshahi τόνισε ότι δεδομένου του έντονα ανταγωνιστικού κλίματος στο οικοσύστημα των startups που προσφέρουν υπηρεσίες delivery, η Uber θα εστιάσει στην ανάπτυξη συνεργασιών με καταστήματα τροφίμων. Αντιθέτως, δεν θα επενδύσει στην δημιουργία δικών της αποθηκών τροφοδότησης.

«Οι συνεργασίες είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Η Uber θα επιδιώξει να ενισχύσει την ανάπτυξή της «οργανικά» σε online delivery τροφίμων μέσω της συνεργασία της με την Cornershop, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα delivery σε Μεξικό και Χιλή», τόνισε ο Khosrowshahi.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χρόνος αναμονής για Uber στις ΗΠΑ έχει υποχωρήσει σε λιγότερο από πέντε λεπτά ενώ έχουν μειωθεί και τα προβλήματα υπερφόρτωσης του συστήματος το τελευταίο διάστημα εν μέρει λόγω της στελέχωσης περισσότερων οδηγών. Ο Khosrowshahi επεσήμανε πως οι πελάτες στις ΗΠΑ θα συνεχίσουν να πληρώνουν περισσότερο για τις υπηρεσίες ταξί δεδομένων των πληθωριστικών πιέσεων. «Η βενζίνη είναι πιο ακριβή. Πιστεύω ότι η τιμή βάσης για οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς θα αυξηθεί και αυτό συμπεριλαμβάνει και την Uber», τόνισε.

Όσον αφορά την Όμικρον, η εταιρεία παρατηρεί μέχρι στιγμής προβλήματα μόνο σε τοπικό επίπεδο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Κομισιόν: Δικαιώματα μισθωτού για εκατομμύρια «μπλοκάκια» της gig economy

Uber: Ανεβάζει την ταρίφα στο Λονδίνο – Είδος υπό εξαφάνιση οι οδηγοί

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News