Business & Finance Πέμπτη 9/12/2021, 19:12
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σολτς: Η Γερμανία πρέπει να προετοιμαστεί για την επόμενη κρίση

Σολτς: Η Γερμανία πρέπει να προετοιμαστεί για την επόμενη κρίση

Η πανδημία είναι η πρώτη μεγάλη δοκιμασία που καλείται να αντιμετωπίσει η νέα γερμανική κυβέρνηση, ενώ παράλληλα θα πρέπει να προετοιμαστεί κατάλληλα για την επόμενη κρίση, τόνισε σήμερα ο Καγκελάριος Όλαφ Σόλτς.

Συγκεκριμένα, το Βερολίνο θα πρέπει να συγκεντρώσει δημοσιονομικό «μαξιλάρι» για την επόμενη πιθανή κρίση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα γερμανική κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει σε προσθετο προϋπολογισμό για τη διοχετεύσει τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ σε ειδικό ταμείο, το οποίο θα αξιοποιηθεί για την ενίσχυση των επενδύσεων στην προστασία κατά της κλιματικής αλλαγής.

Τα εν λόγω κονδύλια αναμένεται να παρουσιαστουν και να εγκριθούν την επόμενη εβδομάδα.

Κρίστιαν Λίντνερ

Αναφερόμενος στον νέο Υπουργό Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ, ο Σολτς επεσήμανε ότι αναλαμβάνει έναν «πολύ ξεχωριστό» ρόλο, καθώς θα κληθεί να αντιμετωπίσει κάθε πτυχή της κυβερνητικής πολιτικής. Από την πλευρά του ο Λίντντνερ άφησε να εννοηθει ότι δεν πρόκειται να είναι πολύ δογματικός, καθώς θέλει να προσφέρει τα απαραίτητα κονδύλια που θα υλοποιούν όσα πρότζεκτ έχει συμφωνήσει ο συνασπισμός.

Ο Λίντνερ επίσης ανακοίνωσε πως θα συζητήσει με τον Γάλλο ομόλογό του, Μπρουνό Λε Μερ για τις επικείμενες μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη, ώστε να έλθουν σε μία ευνοϊκή συμφωνία για όλους. Τη Δευτέρα, ο νέος υπουργός Οικονομικών θα ταξιδέψει στο Παρίσι, ώστε να βρεθούν τετ-α-τετ με τον Λε Μερ.

Στη συμφωνία που υπεγράφη από τη νέα κυβέρνηση συνεργασίας, υπάρχει διάθεση για μεταρριθμίσεις των δημοσιονομικών κανόνων της Ε.Ε., ιδίως προν την αύξηση των «πράσινων» επενδύσεων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Εύσημα του Κρίστιαν Λίντνερ στην ελληνική οικονομία

Κρίστιαν Λίντνερ: Ποιος είναι ο νέος ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News