Business & Finance Σάββατο 16/10/2021, 15:45
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιταλία: Ισχυρή ανάπτυξη για 2021 και 2022 αναμένει η ένωση βιομηχάνων

Ιταλία: Ισχυρή ανάπτυξη για 2021 και 2022 αναμένει η ένωση βιομηχάνων

Ακόμη υψηλότερο ρυθμό ανάκαμψης από τη μέση εκτίμηση αναμένει για την Ιταλία η ιταλική Ένωση Βιομηχάνων Confindustria, ιδίως εξαιτίας στον περιορισμό της Covid-19 και στα αισιόδοξα οικονομικά στοιχεία.

Το αρμόδιο τμήμα της Confindustria προβλέπει συγκεκριμένα ότι ο ρυθμός ανάκαμψης θα φτάσει το 6,1% φέτος και 4,1% του χρόνου, αγγίζοντας τα επίπεδα πριν την επέλαση της πανδημίας μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022.

Η προηγούμενη εκτίμηση της Confindustria τον Απρίλιο ανέμενε αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης στο 4,1% το 2021. Αξίζει να σημειωθεί πως η ιταλική κυβέρνηση εκτιμά πως θα φτάσει 6%, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

Η επιβάρυνση της πανδημίας στην οικονομία της γειτονικής ήταν δραματική, καθώς συρρικνώθηκε κατά 8,9% το 2020. Επρόκειτο για τη μεγαλύτερη επιβράδυνση της μεταπολεμικής περιόδου. Τα αισιόδοξα στοιχεία για το 2021 καταδεικνύονται και από τα χαμηλότερα από το προσδοκώμενο επίπεδα κρατικού ελείμματος και από το ποσοστό του χρέους.

Η Confindustria προειδοποίησε βέβαια ότι μετά το τελευταίο τρίμηνο του 2021, η ανάπτυξη θα κινηθεί σε πιο ήπια επίπεδα.

Στην εκτίμηση ελήφθη υπόχιν το σχέδιο της ιταλικής κυβέρνησης για ανάκαμψη, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης. Επιπλέον, παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις η Confindustria προειδοποίησε και για πιθανούς κινδύνους, κυρίως σε σχέση με το ενδεχόμενο νέων περιοριστικών μέτρων κατά της Covid-19 και την έλλειψη υλικών που θα μπορούσε να επιβαρύνει την παραγωγή και τον πληθωρισμό.

moneryeview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News