Business & Finance Δευτέρα 4/10/2021, 16:28
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

90χρονος ηθοποιός του Star Trek ο επόμενος επιβάτης προς το διάστημα

90χρονος ηθοποιός του Star Trek ο επόμενος επιβάτης προς το διάστημα

Ο 90χρονος William Shatner, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει ως Captain Kirk στην τηλεοπτική σειρά Star Trek, θα είναι ο επόμενος επιβάτης της διαστημικής εταιρείας του Τζεφ Μπέζος, Blue Origin, έχοντας την ευκαιρία να «χαζέψει» τον πλανήτη Γη από το διάστημα. 

Ο Καναδός ηθοποιός θα συγκαταλέγεται στην επόμενη αποστολή, η οποία προγραμματίζεται για τις 12 Οκτωβρίου. Μαζί του, θα είναι ακόμη τέσσερα άτομα, ανάμεσα στα οποία ο συνιδρυτής της Planet Labs, Chris Boshuizen, και ο συνιδρυτής της Medidata, Glen de Vries. 

Το εγχείρημα αποτελεί τη δεύτερη τουριστική αποστολή της Blue Origin προς το διάστημα, η οποία θα γίνει με το σκάφος New Shepard. 

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη είχε λάβει χώρα τον Ιούλιο του 2021, με επιβάτες τον ίδιο τον Τζεφ Μπέζος και ακόμη τέσσερα άτομα. 

Στην ηλικία των 90 ετών, ο Shatner θα καταστεί ο γηραιότερος άνθρωπος, ο οποίος θα ταξιδέψει στο διάστημα, ξεπερνώντας τον 82χρονο Wall Funk, ο οποίος συμμετείχε στην πρώτη αποστολή της Blue Origin. 

90χρονος ηθοποιός του Star Trek ο επόμενος επιβάτης προς το διάστημα-1

Το ταξίδι προς το διάστημα θα διαρκέσει περίπου 10 λεπτά, με το αεροσκάφος να φθάνει σε υψόμετρο 80 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης, το οποίο ορίζεται από τις ΗΠΑ ως το σύνορο με το διάστημα. 

Μέχρι στιγμής, η Blue Origin έχει δεχθεί προ-κρατήσεις 100 εκατ. δολαρίων για ένα γρήγορο ταξίδι στο υπερπέραν. Για το 2021, βέβαια, αναμένεται να πραγματοποιηθεί ακόμη μία αποστολή, δηλαδή η τρίτη σε διάστημα λίγων μηνών. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News