Business & Finance Δευτέρα 4/10/2021, 08:59
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Evergrande οδηγεί σε «βουτιά» τον Hang Seng

Πληροφορίες για εξαγορά του 51% της θυγατρικής Evegrande Property Services από τη Hopson

Η Evergrande οδηγεί σε «βουτιά» τον Hang Seng

Μεικτή είναι σήμερα η εικόνα στις αγορές της Ασίας. Χονγκ Κονγκ και Τόκιο βρίσκονται στο κόκκινο, την ώρα που στα χρηματιστήρια της Βομβάης και του Σίντνεϊ οι δείκτες καταγράφουν μεγάλα κέρδη. Το βλέμμα των επενδυτών παραμένει στραμμένο στον κατασκευαστικό κολοσσό της Κίνας, Evergrande, που κανείς ακόμη δεν γνωρίζει εάν θα λάβει σανίδα σωτηρίας από το Πεκίνο και τι μορφή θα έχει αυτή. 

Στο Χονγκ Κονγκ αποφασίστηκε η αναστολή της διαπραγμάτευσης τόσο της China Evergrande όσο και της θυγατρικής της Evergrande Property Services, με την εταιρεία να αναφέρει σε έγγραφο που κατέθεσε ότι επίκειται ανακοίνωση για μία «πιθανή γενική προσφορά των μετοχών της εταιρείας». Υπό το βάρος των ανησυχιών για τις εξελίξεις ο δείκτης Hang Seng παρουσίασε απώλειες άνω του 2% ενδοσυνεδριακά το πρωί της Δευτέρας. 

Εν τω μεταξύ ανεστάλη και η διαπραγμάτευση μίας άλλης κινεζικής κατασκευαστικής, της Hopson, η οποία ανακοίνωσε ότι επικείται «μεγάλη συναλλαγή», βάσει της οποίας έχει συμφωνήσει να εξαγοράσει τις μετοχές άλλης εταιρείας. H China’s Global Times μεταδίδει επικαλούμενη τοπικά μέσα, τα οποία δεν κατονομάζει, ότι η Hopson θα εξαγοράσει μερίδιο 51% στην Evergrande Property Services. 

Στο Τόκιο ο Nikkei 225 σημείωσε ενδοσυνεδριακά πτώση έως και 1,5%. Στον αντίποδα ο αυστραλιανός δείκτης S&P/ASX 200 έκανε άλμα 1,3% και ο ινδικός BSE/Sensex 1,15%.  

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News