Business & Finance Πέμπτη 19/08/2021, 15:04
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί εκατοντάδες επενδυτές ζητούν αποζημίωση από τη μεγαλύτερη πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων

Γιατί εκατοντάδες επενδυτές ζητούν αποζημίωση από τη μεγαλύτερη πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων

Όταν ο Καναδός trader κρυπτονομισμάτων Φαγουάζ Αχμέντ είδε την τιμή του ether να πέφτει, ήξερε ότι έχει έρθει η ώρα να βγει από την αγορά. Δυστυχώς για εκείνον, δεν μπορούσε να το κάνει. Ο Αχμέντ έκανε συναλλαγές στη Binance, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα ψηφιακών νομισμάτων βάσει όγκου συναλλαγών. Και στις 19 Μαΐου η Binance είχε ένα μπλακ άουτ για περίπου μία ώρα.

Εκείνη την ημέρα το Bitcoin και το ether είχαν τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση τους από τον Μάρτιο του 2020 με την αγορά κρυπτονομισμάτων συνολικά να χάνει 1 τρισ. δολάρια από την αξία της. Η αδυναμία του να πουλήσει εγκαίρως είχαν ως αποτέλεσμα ο Αχμέντ να χάσει περί τα 6 εκατ. δολάρια. «Οι απώλειες αυτές δεν ήταν δίκαιες» λέει ο 33χρονος στο CNBC. «Ήξερα ότι πρέπει να βγω από την αγορά, αλλά δεν μπορούσα. Ήταν κάτι που ήταν εκτός του ελέγχου μου» εξηγεί. 

Ο ίδιος αναφέρει ότι η ομάδα εξυπηρέτησης πελατών της Binance του πρόσφερε μία «εξωφρενικά χαμηλή» αποζημίωση. Ο Αχμέντ είναι ένας από τους εκατοντάδες επενδυτές που αναμένεται να συμμετάσχουν σε συλλογική αγωγή κατά της εταιρείας, ζητώντας αποζημίωση για τα χρήματα που έχασαν όταν η πλατφόρμα βγήκε offline.

Σε σχετικό αίτημα του CNBC η Binance απάντησε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει «εκκρεμή νομικά ζητήματα». 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News