Business & Finance Παρασκευή 6/08/2021, 15:54
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντις (CEO της VW): Έξαλλος με θυγατρική μετά από διακοπές στην Ιταλία

Η εν λόγω εταιρεία έχει βρεθεί ξανά στο στόχαστρο της VW

Ντις (CEO της VW): Έξαλλος με θυγατρική μετά από διακοπές στην Ιταλία

Οι διακοπές οδικώς στην Ιταλία για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Volkswagen, μόνο ειδυλλιακά δεν εξελίχθηκαν, σύμφωνα με τον ίδιο και μάλιστα επέστρεψε από αυτές έξαλλος με μια από τις θυγατρικές του γερμανικού ομίλου. 

Συγκεκριμένα ο Χέρμπερτ Ντις, επιχείρησε να μεταβεί οδικώς στην Ιταλία για τις καλοκαιρινές του διακοπές με το πλήρως ηλεκτροκίνητο μοντέλο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ID.3.

Στη διάρκεια του ταξιδιού, όπως αναφέρει ο ίδιος και κινούμενος στον διεθνή αυτοκινητόδρομο ο οποίος ενώνει την Αυστρία με την Ιταλία, δεν έβρισκε σταθμό φόρτισης για το αυτοκίνητό του και συγκεκριμένα της γερμανικής εταιρείας Ionity (που είναι συμβατός με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της VW), μιας κοινοπραξίας στην οποία συμμετέχει και η Volkswagen, μαζί με τις BMW, Daimler και Ford. 

Σύμφωνα με το story πoυ ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης LinkedIn, αποφάσισε να συνεχίσει την πορεία του και να αναζητήσει σταθμό φόρτισης στην ιταλική πόλη Τρέντο. Φθάνοντας βρήκε έναν σταθμό φόρτισης «δίχως τουαλέτα, καφέ, έναν σταθμό που δεν λειτουργούσε, μια θλιβερή κατάσταση. Ήταν οτιδήποτε άλλο από μια επιπέδου εμπειρία φόρτισης, IONITY». 

Η εν λόγω εταιρεία έχει βρεθεί ξανά στο στόχαστρο της VW, καθώς πριν από έναν χρόνο ο επικεφαλής μάρκετινγκ της γερμανικής εταιρείας, Σίλκε Μπάκσιγκ, είχε υποστηρίξει ότι οι τιμές φόρτισης της Ionity είναι πολύ υψηλές. 

Ο CEO της εταιρείας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, νωρίτερα στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, είχε δηλώσει ότι στόχος της Ionity είναι να επεκτείνει το δίκτυο των σταθμών φόρτισης στην Ευρώπη, προκειμένου να συμβαδίζει με τις πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που έχουν σχεδόν τριπλασιασθεί στο διάστημα των τελευταίων δώδεκα μηνών. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News