Business & Finance Τετάρτη 4/08/2021, 18:33
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠA: Δυναμική ανάκαμψη των υπηρεσιών τον Ιούλιο – Αντανακλά την πρόοδο στους εμβολιασμούς

ΗΠA: Δυναμική ανάκαμψη των υπηρεσιών τον Ιούλιο – Αντανακλά την πρόοδο στους εμβολιασμούς

Με τον υψηλότερο ρυθμό από το 1997 αναπτύχθηκε ο κλάδος των υπηρεσιών στις ΗΠΑ τον Ιούλιο καταδεικνύοντας βελτίωση στην επιχειρηματική δραστηριότητα, στις νέες παραγγελίες και στην απασχόληση.

Ειδικότερα, ο δείκτης υπηρεσιών του Institute for Supply Management εκτινάχθηκε στο 64,1 τον Ιούλιο από το 60,1 τον Ιούνιο, ξεπερνώντας κατά μεγάλο βαθμό τις προβλέψεις παραγόντων της αγοράς. Η άνθιση του κλάδου αντανακλά την αυτοπεποίθηση που έχει προκαλέσει η πρόοδος στην εκστρατεία εμβολιασμού στις ΗΠΑ. Με σχεδόν το μισό αμερικανικό πληθυσμό πλήρως εμβολιασμένο, αυξάνεται συνεχώς η ζήτηση για ταξίδια, εστιατόρια, αθλητικές διοργανώσεις και καζίνο. Πρόκειται συνολικά για δραστηριότητες, οι οποίες δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν κατά την περίοδο των lockdown και οι καταναλωτές στρέφονταν προς την αγορά προϊόντων.

Σύμφωνα με στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης από την προηγούμενη εβδομάδα, οι δαπάνες στον κλάδο των υπηρεσιών έχουν ενισχυθεί σε μεγάλο βαθμό το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Κατά συνέπεια, έχει ενισχυθεί το ΑΕΠ σε επίπεδο ακόμη υψηλότερο από ιστορικό υψηλό του τετάρτου τριμήνου του 2019.

Παρά τα αισιόδοξα στοιχεία, τα οποία καταδεινύουν ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, τα χρηματιστήρια των ΗΠΑ με εξαίρεση τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq σημειώνουν απώλειες. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,66%, ενώ ο S&P κατά 0,34%.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters και Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News