Business & Finance Τρίτη 20/07/2021, 16:10
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bitcoin: Δεύτερο πλήγμα σε ένα μήνα

Οι επενδυτές ανησυχούν για τις επιπτώσεις της μετάλλαξης Δέλτα στα σχέδια των κυβερνήσεων για την ανάκαμψη

Bitcoin: Δεύτερο πλήγμα σε ένα μήνα

Κάτω από το κατώφλι των 30.000 δολαρίων βρέθηκε το Bitcoin κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης για δεύτερη φορά από την αρχή του έτους, αποτυπώνοντας το γενικευμένο κλίμα αναστάτωσης που επικρατεί στον επενδυτικό κόσμο εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα. Οι επενδυτές προχώρησαν σε ένα κύμα πωλήσεων το τελευταίο εικοσιτετράωρο, καθώς ανησυχούν ότι η COVID-19 θα ανακόψει την οικονομική ανάκαμψη μετά τα lockdown. Η αγορά κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένου του Bitcoin, του Etherum και του dogecoin, σημείωσε μεγάλες διακυμάσεις μέσα στη μέρα, με τα εν λόγω κρυπτονομίσματα να υποχωρούν έως και 7% σε σχέση με τη χθες.

Η εβδομάδα είχε ξεκινήσει ήδη με κακούς οιωνούς για τους επενδυτές, αφού η Wall Street, ο δείκτης Dow Jones , o S&P κι ο Nasdaq έκλεισαν όλοι με μεγάλες απώλειες χθες εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων της COVID-19 και των εμποδίων που θα μπορούσε να προκαλέσει στα σχέδια οικονομικής ανάκαμψης από τα lockdown. Βέβαια η πτώση στα αμερικανικά χρηματιστήρια συμπαρέσυρε τις ασιατικές αγορές και σήμερα την αγορά κρυπτονομισμάτων.

«Το Bitcoin είναι από τα πλέον επισφαλή περιουσιακά στοιχεία αυτή τη στιγμή και οι επενδυτές θα μπορούσαν κάλλιστα να δέχονται πιέσεις να το πουλήσουν εάν η Wall Street βρισκόταν σε κατάσταση πανικού», δήλωσε ο Edward Moya, επικεφαλής αναλυτής της αγοράς στην Oanda.

Η αγορά κρυπτονομισμάτων βίωσε αρκετά μεγάλες διακυμάσεις από την αρχή του έτους, με το Bitcoin να υποχωρεί τελικά πάλι κάτω των 30.000 δολαρίων στις 22 Ιουνίου. Βέβαια, στις 14 Απριλίου είχε σκαρφαλώσει στα 64.374 δολάρια.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News