Business & Finance Δευτέρα 15/03/2021, 15:18
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα εξαγορά ύψους 1,8 δισ. δολαρίων στον φαρμακευτικό κλάδο

Νέα εξαγορά ύψους 1,8 δισ. δολαρίων στον φαρμακευτικό κλάδο

Ο φαρμακευτικός κλάδος πρωταγωνιστεί τον τελευταίο ένα χρόνο ελέω της Covid-19 και συνεπακόλουθα η δραστηριότητα στον ελ λόγω κλάδο είναι έντονη. Σήμερα έγινε γνωστό το τελευταίο deal, με τον φαρμακευτικό κολοσσό Roche να ανακοινώνει την εξαγορά της αμερικανικής GenMark Diagnostics η οποία ειδικεύεται στα μοριακά διαγνωστικά τεστ, αντί του ποσού των 1,8 δισ. δολαρίων.

Η ελβετική εταιρεία θα προσφέρει 24,05 δολάρια ανά μετοχή, τιμή κατά 43% υψηλότερη από το κλείσιμό της στις 10 Φεβρουαρίου, όταν και έγινε η επίσημη πρόταση, σε μια συμφωνία 100% με μετρητά.

Στην ανακοίνωση της Roche αναφέρεται ότι η εξαγορά έχει εξασφαλίσει την έγκριση των διοικητικών συμβουλίων των δύο εταιρειών και αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το β΄ εξάμηνο του 2021. Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, οι κύριες δραστηριότητες της GenMark θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται από τις εγκαταστάσεις της στην Καλιφόρνια. Η αμερικανική εταιρεία παρασκευάζει μοριακά διαγνωστικά τεστ, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να ανιχνεύουν πολλαπλά παθογόνα παίρνοντας ένα μόνο δείγμα από κάθε ασθενή.  

«Η απόκτηση της GenMark Diagnostics θα διευρύνει το χαρτοφυλάκιο των μοριακών διαγνωστικών μας, ούτως ώστε να περιλαμβάνει λύσεις που μπορούν να παρέχουν γρήγορα ακριβείς πληροφορίες στους ασθενείς και τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, για την καταπολέμηση των μολυσματικών ασθενειών», αναφέρει στην ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος της Roche, Τόμας Σίνεκερ.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News