Business & Finance Πέμπτη 11/03/2021, 18:43
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Facebook θα πληρώνει τους δημιουργούς βίντεο μικρής διάρκειας

Το Facebook θα πληρώνει τους δημιουργούς βίντεο μικρής διάρκειας

Τη δυνατότητα να αποκομίζουν έσοδα θα παρέχει το Facebook στους δημιουργούς βίντεο μικρής διάρκειας, με την προβολή του περιεχομένου τους στην πλατφόρμα του, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο. 

Η ανακοίνωση αυτή αναρτήθηκε σε blog, όπου η εταιρεία αποκάλυψε λεπτομέρειες αναφορικά με τα σχέδιά της προκειμένου να βοηθήσει τους δημιουργούς βίντεο να δημιουργούν έσοδα κι ενώ τα μικρότερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν επιδοθεί σε ένα αγώνα να προσελκύσουν γνωστές προσωπικότητες στα social media. 

Όπως έχει δηλώσει η Snapchat ιδιοκτήτρια του Snap, καθημερινών καταβάλει συνολικά 1 εκατ. δολάρια στους δημιουργούς βίντεο που γίνονται viral, μέσω της λειτουργίας Snapchat Spotlight, ενώ πρόσφατα το Twitter ανακοίνωσε ότι θα ενεργοποιήσει τη λειτουργία Super Follows, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να χρεώνουν εκείνους που τους ακολουθούν για να βλέπουν αποκλειστικό περιεχόμενο. 

Το Facebook από τη μεριά του όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή του, θα δίνει τη δυνατότητα να αποκομίζουν έσοδα από τις διαφημίσεις οι δημιουργοί βίντεο διάρκειας τουλάχιστον ενός λεπτού, από τα τρία λεπτά μίνιμουμ που ίσχυε έως τώρα.

Παράλληλα όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, θα διαθέσει ένα ποσό της τάξεως των 7 εκατ. δολαρίων, μέσω της λειτουργίας Facebook Stars, με σκοπό να δοθούν στους δημιουργούς βίντεο στο Facebook Live. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News