Business & Finance Πέμπτη 17/10/2024, 12:42
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Netflix: Μετά το +340%, ήρθε το τέλος του ράλι;

Netflix: Μετά το +340%, ήρθε το τέλος του ράλι;

Έπειτα από ένα ράλι που πρόσθεσε πάνω από 230 δισεκατομμύρια δολάρια στην κεφαλαιοποίησή της, η Netflix φαίνεται ότι έχει κορυφώσει.

Η μετοχή του γίγαντα του streaming εκτινάχθηκε σχεδόν 340% από το χαμηλό του Μαΐου του 2022 και έως το ιστορικό υψηλό που σημείωσε αυτό τον μήνα.

Η εταιρεία εμφάνισε ισχυρή ανάπτυξη των εσόδων της, καθώς έλαβε μέτρα για να περιορίσει την κοινή χρήση κωδικών και προσέφερε ένα φθηνότερο πακέτο συνδρομής με διαφημίσεις.

Αλλά καθώς η Netflix ετοιμάζεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματά της για το τρίτο τρίμηνο, κάποιοι ανησυχούν ότι οι παράγοντες που συνέβαλαν στην ανάπτυξή της τελευταία έχουν αρχίσει να εξαντλούνται.

Το αποτέλεσμα είναι ότι η μετοχή απέχει μόλις 3% από την μέση τιμή-στόχο που δίνουν οι αναλυτές της Wall Street.  

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών, η εταιρεία θα ανακοινώσει αργά σήμερα το βράδυ αύξηση 14% στα έσοδά της για το τρίτο τρίμηνο, από 17% που είχε εμφανίσει το προηγούμενο τρίμηνο.

Καθώς τα έσοδα αρχίζουν να επιβραδύνουν, η μετοχή φαίνεται πια ακριβή, σημειώνει το Bloomberg. Η Netflix εμφανίζει P/E στο 32, υψηλότερο από το 26 του Nasdaq αλλά και πολύ ακριβότερο από άλλες εταιρείες streaming, καθώς η Walt Disney εμφανίζει P/E 19 και η Paramount 7.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Κέρδισε τη μάχη των δανεικών κωδικών η Netflix – Ρεκόρ τριετίας στους συνδρομητές

Μαθήματα αποτυχίας: Ο άνθρωπος που μας έδωσε το Netflix είχε αρχικά μία απαίσια ιδέα

Μύθος η σκληρή δουλειά – Το μυστικό της επιτυχίας σύμφωνα με τον ιδρυτή του Netflix

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News