Business & Finance Κυριακή 13/10/2024, 14:33
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Warren Buffett: Η εταιρεία του αξίζει 1 τρισ. δολάρια – Γιατί το σάιτ της είναι βγαλμένο από τα ‘90s;

Warren Buffett: Η εταιρεία του αξίζει 1 τρισ. δολάρια – Γιατί το σάιτ της είναι βγαλμένο από τα ‘90s;

O Warren Buffett είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, με περιουσία 144 δισ. δολαρίων. Η εταιρεία του, Berkshire Hathaway, αξίζει περίπου 1 τρισ. δολάρια. Όμως, όταν κανείς μπαίνει στην ιστοσελίδα της, μοιάζει σαν να έχει μεταφερθεί στα πρώτα χρόνια του ίντερνετ. 

Η αρχική σελίδα της έβδομης μεγαλύτερης εισηγμένης εταιρείας των ΗΠΑ, η οποία παράγει πάνω από 350 δισ. δολάρια σε ετήσια έσοδα και απασχολεί περίπου 400.000 άτομα, δεν είναι παρά μία λίστα από links σε λευκό φόντο. 

Warren Buffett: Η εταιρεία του αξίζει 1 τρισ. δολάρια – Γιατί το σάιτ της είναι βγαλμένο από τα ‘90s;-1

Η «επίσημη home page» της Berkshire γράφει το όνομα και τη διεύθυνση της  εταιρείας, έχει μια διαφήμιση για την ασφαλιστική εταιρεία του ομίλου Geico και μια πρόσκληση προς τους επισκέπτες να στείλουν τυχόν σχόλια που μπορεί να έχουν για την ιστοσελίδα με επιστολή προς τα κεντρικά γραφεία της, στην Όμαχα. Ξεκαθαρίζει, πάντως, πως στα κεντρικά γραφεία δουλεύει μικρός αριθμός εργαζομένων, επομένως κανείς δεν θα πρέπει να περιμένει απάντηση. 

Ασφαλώς, η Berkshire Hathaway θα μπορούσε να προσλάβει μια εταιρεία για να αναβαθμίσει την ιστοσελίδα της και να την φέρει πιο κοντά στη σύγχρονη εποχή. 

Όμως, όπως φαίνεται, ο Buffett θέλει να την κρατά σε αυτή την κατάσταση, η οποία ταιριάζει απόλυτα στην κουλτούρα της Berkshire.

«Το ‘γυμνό’ σάιτ της Berkshire Hathaway αντανακλά την πίστη του Buffett στην λιτότητα και την αποκέντρωση. Καθώς έχει μια μικρή ομάδα στην Όμαχα,  δίνει προτεραιότητα στην αποδοτικότητα έναντι της υπερβολής», λέει στο Business Insider ο Lawrence Cunningham, διευθυντής του Weinberg Center on Corporate Governance στο University of Delaware, που έχει γράψει αρκετά βιβλία για τον Buffett και την Berkshire. 

Είναι γνωστό ότι ο 94χρονος μεγαλοεπενδυτής δεν θέλει να σπαταλά άσκοπα τα χρήματα τα δικά του ή των μετόχων του. Τρώει πρωινό στα McDonald’s κάθε πρωί, παίρνει ετήσιο μισθό 100.000 δολαρίων χωρίς μπόνους εδώ και 40 χρόνια και εξακολουθεί να ζει στο ίδιο σπίτι που αγόρασε πριν από 70 χρόνια. 

Οι μέτοχοι της Berkshire «δεν  χρειάζονται ένα φανταχτερό σάιτ ή φωτογραφίες του Warren να τρώει See’s Candies φορώντας μπλούζες Fruit of the Loom», λέει ο διαχειριστής της Cheviot Value Management  και μέτοχος της εταιρείας, Darren Pollock, αναφερόμενος σε μερικές από τις εταιρείες στις οποίες έχει επενδύσει ο όμιλος του Buffett. 

Στο μυαλό του Buffett, οι μέτοχοι της Berkshire Hathaway εκτιμούν το γεγονός ότι η εταιρεία μετρά κάθε σεντ που ξοδεύει και δεν δίνει χρήματα για μια αναβάθμιση του σάιτ που δεν είναι αναγκαία. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Berkshire Hathaway: Πώς βγάζει αποδόσεις 4.400.000% με 26 άτομα προσωπικό

Το μυστικό του Warren Buffett για μια επιτυχημένη ζωή – Ο καθένας μπορεί να το κάνει

Πώς η πολυτιμότερη μετοχή του κόσμου έχασε το 99,97% της αξίας της

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News