Business & Finance Παρασκευή 11/10/2024, 16:16
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Αμετάβλητες οι τιμές χονδρικής τον Σεπτέμβριο

ΗΠΑ: Αμετάβλητες οι τιμές χονδρικής τον Σεπτέμβριο

Οι τιμές χονδρικής στις ΗΠΑ διατηρήθηκαν τον Σεπτέμβριο στα ίδια επίπεδα με του Αυγούστου, καθώς συγκρατήθηκαν από τις μειώσεις στη βενζίνη, γεγονός που υποδηλώνει περαιτέρω πρόοδο προς την κατεύθυνση της συγκράτησης του πληθωρισμού.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI) για την τελική ζήτηση παρέμεινε αμετάβλητος σε σχέση με τον Αύγουστο, μετά από αύξηση 0,2% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με έκθεση του Γραφείου Στατιστικής Εργασίας που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή. Σε σχέση με ένα χρόνο πριν, αυξήθηκε κατά 1,8%.

Μια μέτρηση του PPI που εξαιρεί τις ευμετάβλητες κατηγορίες τροφίμων και ενέργειας κτέγραψε αύξηση κατά 0,2% από τον προηγούμενο μήνα και κατά 2,8% από πριν από ένα χρόνο.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό χονδρικής έρχονται μια μέρα μετά τη δημοσιοποίηση του δείκτη τιμών καταναλωτή, ο οποίος έδειξε την Πέμπτη ότι ο πληθωρισμός αυξήθηκε λίγο περισσότερο από τις προβλέψεις τον Σεπτέμβριο, λόγω του υψηλότερου κόστους για στέγαση, τρόφιμα και ενδύματα.

Οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ θα λάβουν υπόψη τους και τις δύο εκθέσεις καθώς σχεδιάζουν την πορεία τους για τη μείωση των επιτοκίων. Οι οικονομολόγοι αναλύουν τα στοιχεία του PPI για κατηγορίες που τροφοδοτούν το προτιμώμενο μέτρο πληθωρισμού της Fed – τον δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ανώτερος των προβλέψεων ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο

ΗΠΑ: Καλά νέα από τον προτιμώμενο δείκτη της Fed για τον πληθωρισμό

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News