Business & Finance Παρασκευή 11/10/2024, 15:48
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Dimon: Ανήσυχος για την κορύφωση των γεωπολιτικών κινδύνων

Dimon: Ανήσυχος για την κορύφωση των γεωπολιτικών κινδύνων

Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, βλέπει τους γεωπολιτικούς κινδύνους να αυξάνονται σε όλο τον κόσμο εν μέσω διευρυνόμενων συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία να μην δείχνει σημάδια υποχώρησης.

«Παρακολουθούμε στενά τη γεωπολιτική κατάσταση εδώ και αρκετό καιρό και τα πρόσφατα γεγονότα δείχνουν ότι οι συνθήκες είναι ύπουλες και χειροτερεύουν», δήλωσε ο Dimon την Παρασκευή στην ανακοίνωση των κερδών τρίτου τριμήνου της τράπεζας.

«Άνθρωποι υποφέρουν σε μεγάλο βαθμό και η έκβαση αυτών των καταστάσεων θα μπορούσε να έχει εκτεταμένες επιπτώσεις τόσο στα βραχυπρόθεσμα οικονομικά αποτελέσματα όσο και, το σημαντικότερο, στην πορεία της ιστορίας», είπε.

Ο Dimon δήλωσε επίσης ότι παραμένει επιφυλακτικός για το μέλλον της οικονομίας, παρά τις ενδείξεις ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ οδεύει προς μια ήπια προσγείωση.

«Ενώ ο πληθωρισμός επιβραδύνεται και η αμερικανική οικονομία παραμένει ανθεκτική, παραμένουν αρκετά κρίσιμα ζητήματα, όπως τα μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα, οι ανάγκες σε υποδομές, η αναδιάρθρωση του εμπορίου και η επαναστρατιωτικοποίηση του κόσμου», δήλωσε ο Dimon. «Ενώ ελπίζουμε για το καλύτερο, αυτά τα γεγονότα και η επικρατούσα αβεβαιότητα καταδεικνύουν γιατί πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε περιβάλλον». 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Αμερικανικές τράπεζες: Εκπληξη από την JP Morgan, νέο ρεκόρ για την BlackRock

Καμπανάκι από τον Jamie Dimon: Η γεωπολιτική κατάσταση επιδεινώνεται

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News