Business & Finance Δευτέρα 7/10/2024, 09:49
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο πλήγμα για τη γερμανική οικονομία – Μείωση στις βιομηχανικές παραγγελίες

Νέο πλήγμα για τη γερμανική οικονομία – Μείωση στις  βιομηχανικές παραγγελίες

Βουτιά σημείωσαν τον Αύγουστο οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία, σε μία ακόμα αρνητική ένδειξη για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, η οποία δυσκολεύεται να ανακάμψει.

Η ζήτηση μειώθηκε κατά 5,8% σε σχέση με τον Ιούλιο, έπειτα από δύο διαδοχικούς μήνες αυξήσεων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση από τον Ιανουάριο και πολύ χειρότερη από ό,τι περίμεναν οι οικονομολόγοι.

Με τα στοιχεία αυτά ξεκινά μια σημαντική εβδομάδα για τη Γερμανία, καθώς την Τρίτη θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή και την επόμενη ημέρα η κυβέρνηση του Olaf Scholz θα δημοσιοποιήσει τις τελευταίες οικονομικές της προβλέψεις.

Καθώς η οικονομία εξακολουθεί να δυσκολεύεται να ανακάμψει μετά την ενεργειακή κρίση που προκάλεσε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και έπειτα από την προειδοποίηση της Volkswagen για κλείσιμο εργοστασίων, η κυβέρνηση αναμένεται να εγκαταλείψει την ελπίδα για οποιαδήποτε ανάπτυξη για ολόκληρο το έτος το 2024, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το Bloomberg.

Η Bundesbank ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι το ΑΕΠ μπορεί να παρέμεινε στάσιμο ή να μειώθηκε το τρίτο τρίμηνο, μετά από μια ελαφρά πτώση τους προηγούμενους τρεις μήνες.

Οι δείκτες οικονομικού κλίματος δείχνουν ότι το μέλλον της γερμανικής οικονομίας είναι χλωμό. Ο δείκτης προσδοκιών του ινστιτούτου Ifo, που είναι το αποτέλεσμα έρευνας επιχειρήσεων, έπεσε τον Σεπτέμβριο στο 86,3, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο.

Με την ευρύτερη οικονομία της ευρωζώνης να εμφανίζεται αδύναμη και τις πληθωριστικές πιέσεις να δίνουν όλο και περισσότερες ενδείξεις αποκλιμάκωσης, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ετοιμάζονται να ανακοινώσουν μια ακόμη μείωση των επιτοκίων, κατά 25 μονάδες βάσης, την επόμενη εβδομάδα.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Αργεί η ανάκαμψη της Γερμανίας – Πρόβλεψη για ήπια συρρίκνωση

Γερμανία: Σήμα ύφεσης από τους δείκτες επενδυτικού κλίματος 

Γερμανία: Πτώση του πληθωρισμού στο 1,8% – Μεγαλύτερη των προβλέψεων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News