Business & Finance Δευτέρα 7/10/2024, 16:36
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα 3 στοιχεία που ψάχνει ένας δισεκατομμυριούχος στις προσλήψεις – Για οποιαδήποτε θέση

Τα 3 στοιχεία που ψάχνει ένας δισεκατομμυριούχος στις προσλήψεις – Για οποιαδήποτε θέση

Σε τρία στοιχεία χαρακτήρα δίνει προτεραιότητα ο 66χρονος δισεκατομμυριούχος Jay Chaudhry, όταν ψάχνει να προσλάβει νέο εργαζόμενο σε μία από τις πέντε επιχειρήσεις που έχει ιδρύσει κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας.

Μιλώντας στο CNBC μάλιστα τονίζει ότι αυτές οι τρεις αρετές ταιριάζουν σε όλους, είτε πρόκειται για υψηλόβαθμη θέση, είτε για θέση πρακτικής:

1) Πάθος

Πρόκειται για το απολύτως σημαντικότερο στοιχείο που ψάχνει ο Chaudhry σε έναν εργαζόμενο. «Όταν ο κόσμος είναι παθιασμένος και έχει σιγουριά, αυτόματα δουλεύει σκληρά», τονίζει ο ίδιος, λέγοντας ότι αυτού του είδους οι εργαζόμενοι έχουν μεγάλο κίνητρο να προχωρήσουν και να λύσουν τυχόν προβλήματα. Επίσης, τονίζει ότι σε αυτές τις περιπτώσεις «η δουλειά δεν είναι πια δουλειά. Την απολαμβάνουν και τα αποτελέσματα είναι ισχυρά».

Ετσι, σημειώνει, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για δουλειά, παρατηρεί το επίπεδο ενθουσιασμού του ενδιαφερόμενου. Οι παθιασμένοι άνθρωποι, λέει, έχουν κάνει καλύτερη έρευνα πριν τη συνέντευξη και κάνουν καλύτερες ερωτήσεις.

Τα 3 στοιχεία που ψάχνει ένας δισεκατομμυριούχος στις προσλήψεις – Για οποιαδήποτε θέση-1
O Jay Chaudhry (φωτ. Zscaler)

2) Διάθεση να μάθουν

Η δεύτερη σημαντικότερη αρετή για τον Chaudhry είναι η φιλοπεριέργεια και η διάθεση για μάθηση.

«Στον σημερινό κόσμο, όλα αλλάζουν ταχύτατα», λέει ο Chaudhry στο CNBC, προσθέτοντας ότι «ο τρόπος με τον οποίο δουλεύεις…πού δουλεύεις, όλα αλλάζουν». Ο κόσμος που έχει μια εγγενή διάθεση να ψάξει μπορεί να μάθει γρήγορα τους νέους τρόπους εργασίας και να είναι συνεχώς ενημερωμένος για το πώς να επιτύχει στη δουλειά. Μπορεί επίσης να βοηθήσει τον οργανισμό να προχωρήσει με τις νέες τεχνολογίες και τα καινούργια εργαλεία.

3) Προσαρμοστικότητα

Το τελευταίο χαρακτηριστικό που αναζητά πάντοτε ο Chaudhry στους εργαζομένους είναι η προσαρμοστικότητα.

«Οταν προσλαμβάνω κόσμο από άλλες εταιρείες, τους λέω “ό,τι σε έχει βολέψει στην προηγούμενή σου εταιρεία, πιθανώς τα μισά από αυτά θα σε βολέψουν εδώ”. Τα άλλα μισά όχι, διότι είναι ένα διαφορετικό περιβάλλον», τονίζει. Εξού και για τον ίδιο έχει τόσο μεγάλη σημασία η προσαρμοστικότητα, δεδομένου ότι κάθε επιχείρηση έχει τον δικό της τρόπο λειτουργίας και τα δικά της εργαλεία. Ο Chaudhry ψάχνει κόσμο ευέλικτο, ο οποίος να μπορεί να απορροφά νέες πληροφορίες και να δουλεύει παντού.

Για να δει εάν οι συνεντευξιαζόμενοι είναι κατάλληλοι, ο Chaudhry κάνει ερωτήσεις ανοιχτού τύπου. Για παράδειγμα λέει «Περίγραψέ μου μια κατάσταση ή ένα πρότζεκτ, όπου τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά». Και ύστερα ρωτά τι είδους αλλαγές έκανε ο συνεντευξιαζόμενος, ώστε να φτάσει στον τελικό του στόχο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Πώς να γίνετε πιο παραγωγικοί – Τρεις απλοί τρόποι και μια θεωρία

Τι είναι το «Σύνδρομο της Κυριακής» – Τα σημάδια ότι πρέπει να βρείτε άλλη δουλειά

«Μύθος» τα περί ισορροπίας επαγγελματικής και προσωπικής ζωής;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News