Business & Finance Παρασκευή 4/10/2024, 09:21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλος η απεργία στα λιμάνια των ΗΠΑ – Σε 3 μέρες οι εργαζόμενοι κέρδισαν αυξήσεις 62%

Τέλος η απεργία στα λιμάνια των ΗΠΑ – Σε 3 μέρες οι εργαζόμενοι κέρδισαν αυξήσεις 62%

Να αναστείλει την απεργία του, όσο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις, συμφώνησε το συνδικάτο που εκπροσωπεί δεκάδες χιλιάδες λιμενεργάτες στις ΗΠΑ.

Μέλη της International Longshoremen’s Association (ILA) κατέβηκαν σε απεργία την Τρίτη σε 14 μεγάλα λιμάνια κατά μήκος των ανατολικών ακτών και των ακτών του Κόλπου, διακόπτοντας τις μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων από το Μέιν προς το Τέξας.

Το συνδικάτο λέει ότι έχει επιτύχει μια προκαταρκτική συμφωνία για τους μισθούς και θα επιστρέψει στη δουλειά σήμερα, έως και τις 15 Ιανουαρίου, όταν οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν για να λυθούν «όλα τα άλλα εκκρεμή ζητήματα».

Η απεργία στα λιμάνια ήταν η πρώτη της ILA εδώ και σχεδόν 50 χρόνια και απειλούσε να προκαλέσει χάος εν μέσω των αγορών για την εορταστική περίοδο αλλά και των επικείμενων προεδρικών εκλογών.

Σύμφωνα με την προσωρινή συμφωνία, οι μισθοί θα αυξηθούν κατά 62% τα επόμενα έξι χρόνια, μεταδίδει το BBC. Το συνδικάτο ζητούσε αύξηση των μισθών κατά 77%, ενώ η ένωση των εργοδοτών είχε προηγουμένως ανεβάσει την προσφορά της, προτείνοντας αύξηση μισθών σχεδόν 50%.

Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν για μια σειρά από εκκρεμή ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του θέματος του αυτοματισμού.

«Η σύντομη απεργία της ILA σίγουρα θα καταταχθεί ως μία από τις πιο προσοδοφόρες 3 ημέρες στην ιστορία της διαχείρισης της εργασίας», δήλωσε ο Patrick L Anderson, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων Anderson Economic Group.

«Οι εργαζόμενοι της ILA φαίνεται να κέρδισαν αυξήσεις στους μισθούς τους 60% αφού έχασαν 3 ημέρες εργασίας σε μια απεργία που δεν προκάλεσε σοβαρή ζημιά στην οικονομία των ΗΠΑ».

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

ΗΠΑ: Το τρικέφαλο οικονομικό τέρας που εισβάλλει στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο

ΗΠΑ: Πώς θα επηρεάσει την οικονομία η απεργία λιμενεργατών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News