Business & Finance Παρασκευή 27/09/2024, 09:38
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο τραπέζι των συζητήσεων κάθονται σήμερα Commerzbank και UniCredit

Στο τραπέζι των συζητήσεων κάθονται σήμερα Commerzbank και UniCredit

Συνομιλίες ξεκινούν σήμερα η Commerzbank και η UniCredit, με τη γερμανική τράπεζα να βρίσκεται σε άμυνα απέναντι στις βλέψεις της ιταλικής ανταγωνίστριάς της για εξαγορά.

Η νέα διευθύνουσα σύμβουλος της Commerzbank, Bettina Orlopp, δήλωσε χθες ότι οι δύο τράπεζες θα «ανταλλάξουν απόψεις» την Παρασκευή. Όπως είπε, η γερμανική τράπεζα δεν αποκλείει τίποτα, αλλά  η ταχύτητα των συνεργειών και οι κίνδυνοι πρέπει να εξεταστούν.

Η UniCredit ξάφνιασε το Βερολίνο όταν ανακοίνωσε ότι είχε αποκτήσει μερίδιο 9% στην Commerzbank, ενώ στη συνέχεια το αύξησε στο 21% και υπέβαλε αίτημα για αύξηση της συμμετοχής έως και στο 29,9%.

Η πιθανότητα εξαγοράς ή συγχώνευσης συναντά τις αντιδράσεις της γερμανικής κυβέρνησης και αρκετών ανώτατων στελεχών της Commerzbank. Το μέλος του εποπτικού συμβουλίου Stefan Wittmann είπε αυτή την εβδομάδα στο CNBC ότι ήλπιζε να αποφευχθεί μια εχθρική εξαγορά, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση, θα μπορούσαν να προκύψουν μεγάλες απώλειες θέσεων εργασίας.

Η ίδια η Orlopp είπε προ ημερών στους δημοσιογράφους ότι η διαδικασία είχε αιφνιδιάσει την Commerzbank, αλλά προέτρεψε μια ήρεμη προσέγγιση.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

«Εθνική ντροπή» για τους Γερμανούς, απειλή για την Ε.Ε. η υπόθεση Commerzbank – UniCredit

Χορό εξαγορών στις ευρωπαϊκές τράπεζες ανοίγει η Commerzbank – Οι επόμενοι στόχοι

Commerzbank: Καθησυχαστικός ο Orcel της UniCredit – Δε θα διεκδικήσω θέση στο ΔΣ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News