Business & Finance Τετάρτη 25/09/2024, 07:19
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Μύθος» τα περί ισορροπίας επαγγελματικής και προσωπικής ζωής;

«Μύθος» τα περί ισορροπίας επαγγελματικής και προσωπικής ζωής;

Ο Timothy Armoo έγινε πολυεκατομμυριούχος όταν πούλησε την εταιρεία μάρκετινγκ που είχε ιδρύσει ως influencer για ένα οκταψήφιο ποσό όταν ήταν 27 ετών. Μπορεί να φαίνεται ένα απλό βήμα για να γίνει κανείς τόσο πλούσιος, αλλά ο ίδιος λέει ότι το να είσαι εξαιρετικός δεν είναι εύκολο κατόρθωμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Armoo, συνιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Fanbytes, μεγάλωσε στις εργατικές κατοικίες σε μια φτωχή περιοχή του νότιου Λονδίνου.

Η αξιοσημείωτη επιτυχία του ήρθε με θυσίες, εξηγεί, όπως η εγκατάλειψη αυτού που θεωρούσε υγιή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, δηλώνοντας με έμφαση ότι πιστεύει στην εξαιρετικά σκληρή εργασία.

«Νομίζω ότι όποιος έχει πετύχει κάτι σημαντικό δεν το έχει καταφέρει με το να είναι ‘ισορροπημένος’. Είναι απλώς ένας μύθος», τονίζει.

«Εποχές»

Ο Armoo διευκρινίζει ότι, κατά την άποψή του, «υπάρχει μια εποχή για τα πάντα», χρονικές περίοδοι κατά τις οποίες πρέπει να δουλέψει κανείς εξαιρετικά σκληρά. Είπε ότι αυτές οι περίοδοι μπορεί να φαίνονται διαφορετικές σε κάθε άνθρωπο και μπορεί να έχουν διάρκεια τρεις μήνες, τρία ή ακόμη και 10 χρόνια.

«Υπάρχει μια εποχή όπου λες: ‘Θέλω να πετύχω αυτόν τον στόχο και θέλω να έχω διαφορετικά αποτελέσματα από άλλους ανθρώπους. Θέλω να έχω εξαιρετικά αποτελέσματα’. Ο τρόπος με τον οποίο επιτυγχάνεις αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα είναι να κάνεις εξαιρετικά πράγματα, που κυριολεκτικά σημαίνει να κάνεις πράγματα που δεν είναι συνηθισμένα», σημειώνει.

Αναλυτικότερα η άποψή του σχετικά με τις «εποχές» είναι η εξής: Θα πρέπει να επικεντρωνόμαστε στη δουλειά όταν είναι καιρός να δουλέψουμε και στη συνέχεια να δίνουμε προτεραιότητα στην οικογένεια, την υγεία και την προσωπική ζωή.

Το ίδιο ισχύει και όταν είναι η εποχή της οικογένειας, όπως εξηγεί, οπότε δεν θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία με την εργασία.

CEO – πρότυπα

Ο Armoo ήταν μόλις 14 ετών όταν ξεκίνησε την πρώτη του επιχείρηση, μια εταιρεία διδασκαλίας η οποία συνέδεε μαθητές που χρειάζονταν βοήθεια με άλλους μαθητές που ήταν καλοί σε ένα συγκεκριμένο μάθημα και έπαιρνε μερίδιο από την αμοιβή.

Στην ηλικία των 17 ετών, είχε πουλήσει τη δεύτερη εταιρεία του, ένα διαδικτυακό ιστολόγιο που ονομαζόταν Entrepreneur Express, για 110.000 λίρες Αγγλίας (πάνω από 130.000 ευρώ).

Ο Armoo ακολουθεί τα βήματα πολλών CEO και δισεκατομμυριούχων όπως ο Bill Gates, και ο Warren Buffett, οι οποίοι αφιέρωσαν μεγάλο μέρος της ζωής τους στην οικοδόμηση των εταιρειών τους.

Ο Gates, συνιδρυτής της Microsoft, δήλωσε πρόσφατα ότι δεν πίστευε στις διακοπές και τα Σαββατοκύριακα στα 20 του χρόνια, αλλά ότι τώρα ως 68χρονος συμβουλεύει τους ανθρώπους γύρω του να κάνουν ένα διάλειμμα όταν μπορούν.

Εν τω μεταξύ, ο 94χρονος Buffett, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway, εξακολουθεί να εργάζεται έξι ημέρες την εβδομάδα και να πηγαίνει στο γραφείο τα Σάββατα…

moneyreview.gr με πληροφορίες από το CNBC

Διαβάστε επίσης:

Μύθος η σκληρή δουλειά – Το μυστικό της επιτυχίας σύμφωνα με τον ιδρυτή του Netflix

Συμβουλές καριέρας: Αποδίδει το «πρώτος έρχεσαι – τελευταίος φεύγεις;»

Τι έμαθε ο σημαντικότερος CEO του σήμερα από έναν κηπουρό

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News