Business & Finance Δευτέρα 1/02/2021, 21:21
ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Κέρδη άνω του 2% για τις τιμές πετρελαίου

Κέρδη άνω του 2% για τις τιμές πετρελαίου

Σε άνοδο άνω του 2% επιδόθηκαν οι τιμές πετρελαίου στη σημερινή συνεδρίαση, στον απόηχο της μείωσης των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ και της αύξησης της ζήτησης για καύσιμα καθώς οι βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με τις χειρότερες χιονοπτώσεις των τελευταίων ετών. 

Η τιμή brent στο Λονδίνο ξεπέρασε τα 56 δολάρια το βαρέλι, με άνοδο 2,2%, ενώ στη Ν.Υόρκη η τιμή αργού σημείωνε αντίστοιχη άνοδο 2,3% στα 53,40 δολάρια το βαρέλι. Και οι δύο τιμές κατέγραψαν κέρδη περίπου 8% στη διάρκεια του Ιανουαρίου. 

H Goldman Sachs «βλέπει τις τιμές πετρελαίου κοντά στα 65 δολάρια το βαρέλι έως τον Ιούλιο, προβλέποντας ότι η πετρελαϊκή αγορά θα παρουσιάσει έλλειμμα της τάξης των 900.000 βαρελιών ημερησίως στο πρώτο εξάμηνο του 2021, μεγαλύτερο από τα 500.000 βαρέλια που είχε προβλέψει αρχικά. 

Ωστόσο, η παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ αυξήθηκε τον Ιανουάριο για έβδομο διαδοχικό μήνα, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters, αν και η αύξηση ήταν μικρότερη του αναμενομένου με αναλυτές να εκτιμούν ότι θα απορροφηθεί γρήγορα από την αγορά λόγω της αυξημένης ζήτησης για καύσιμα εν μέσω των ψυχρών καιρικών συνθηκών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News