Business & Finance Πέμπτη 19/09/2024, 16:22
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Σε χαμηλό 4μήνου οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας

ΗΠΑ: Σε χαμηλό 4μήνου οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Μάιο υποχώρησαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, σε μια ένδειξη ότι η αγορά εργασίας παραμένει ανθεκτική.

Οι αρχικές αιτήσεις μειώθηκαν κατά 12.000 σε 219.000 την εβδομάδα που έληξε στις 14 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη. Αυτό ήταν κάτω από όλες τις εκτιμήσεις σε έρευνα οικονομολόγων του Bloomberg. Η περίοδος αυτή αντιστοιχεί επίσης με τη λεγόμενη εβδομάδα αναφοράς, όταν η έρευνα διεξάγεται για την έκθεση απασχόλησης του Σεπτεμβρίου.

Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις, μια μέτρηση του αριθμού των ατόμων που λαμβάνουν επιδόματα, μειώθηκαν επίσης την προηγούμενη εβδομάδα, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών.

Ο κινητός μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων, μια μέτρηση που βοηθά στην εξομάλυνση της μεταβλητότητας των δεδομένων, μειώθηκε στις 227.500, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο.

Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας παρέμειναν συγκρατημένες τους τελευταίους μήνες, ακόμη και όταν η ζήτηση εργασίας βούλιαζε. Η απόφαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ να μειώσει τα επιτόκια κατά μισή ποσοστιαία μονάδα αυτή την εβδομάδα αντανακλά την πρόθεση των φορέων χάραξης πολιτικής να διατηρήσουν αυτό που ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ περιέγραψε ως «ακόμη σταθερή» αγορά εργασίας.

«Προσπαθούμε να επιτύχουμε μια κατάσταση όπου αποκαθιστούμε τη σταθερότητα των τιμών χωρίς την επώδυνη αύξηση της ανεργίας που έχει παρατηρηθεί μερικές φορές με τον αποπληθωρισμό», δήλωσε ο Powell κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη μετά την ανακοίνωση της μείωσης των επιτοκίων.

moneyreview.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News