Business & Finance Πέμπτη 19/09/2024, 15:53
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε υψηλό 2,5 ετών η στερλίνα μετά την BoE

Σε υψηλό 2,5 ετών η στερλίνα μετά την BoE

Η ισοτιμία της στερλίνας ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 2,5 ετών έναντι του δολαρίου, αφού η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε σταθερά τα επιτόκια και δήλωσε ότι δεν θα βιαστεί να χαλαρώσει την πολιτική της.

Το νόμισμα ενισχύθηκε έως και 0,8%, ξεπερνώντας το 1,33 δολάριο για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2022. Τα ομόλογα υποχώρησαν και οι αγορές χρήματος μείωσαν τα στοιχήματα σχετικά με την έκταση των μειώσεων των επιτοκίων της BOE φέτος, με 42 μονάδες βάσης χαλάρωσης να προβλέπονται έως τον Δεκέμβριο σε σύγκριση με 50 μονάδες βάσης πριν από την απόφαση.

«Όλα δείχνουν ότι είναι πιθανό να δούμε σταδιακό τριμηνιαίο ρυθμό μείωσης των επιτοκίων στην καλύτερη περίπτωση», δήλωσε ο Jordan Rochester, επικεφαλής μακροοικονομικής στρατηγικής στη Mizuho International.

Αναμένει ότι η στερλίνα θα συνεχίσει να αποδίδει έναντι του δολαρίου, θέτοντας ως πρώτο στόχο τα $1,34 μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου και τα $1,40 μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Η BοE υπόσχεται σταδιακή προσέγγιση χαλάρωσης καθώς τα επιτόκια διατηρήθηκαν αμετάβλητα σε μια ψηφοφορία 8-1 στο διοικητικό συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας.

Σημειωτέον ότι η στερλίνα είναι το νομισμα με τις καλύτερες επιδόσεις μέχρι στιγμής το 2024.

Παρόλο που οι επενδυτές αναμένουν ότι η BοE θα χαλαρώσει ξανά τον Νοέμβριο, ποντάρουν ότι τα βρετανικά επιτόκια θα είναι για ένα διάστημα σχετικά υψηλά σε σύγκριση με τα αντίστοιχα των ανταγωνιστών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Τράπεζα της Αγγλίας: Αμετάβλητα τα επιτόκια – Σήμα για σταδιακή χαλάρωση

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News