Business & Finance Πέμπτη 19/09/2024, 13:02
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

JPMorgan: Τι εκτιμά τώρα η τράπεζα που προέβλεψε την απόφαση της Fed

JPMorgan: Τι εκτιμά τώρα η τράπεζα που προέβλεψε την απόφαση της Fed

Η JPMorgan Chase & Co., ο μοναδικός τραπεζικός κολοσσός της Wall Street που προέβλεψε τη μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ  κατά 50 μονάδες βάσης, λέει ότι μια άλλη μεγάλη μείωση εξαρτάται από την αποδυνάμωση της αμερικανικής αγοράς εργασίας.

Ο Michael Feroli, επικεφαλής οικονομολόγος της τράπεζας στις ΗΠΑ, εμμένει στην έκκλησή του για νέα μείωση κατά 50 μονάδες βάσης τον Νοέμβριο, αλλά δήλωσε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τα στοιχεία των επερχόμενων εκθέσεων για την απασχόληση. Ο ίδιος ζητούσε κίνηση μισής ποσοστιαίας μονάδας ήδη από τις 2 Αυγούστου και επέμεινε σε αυτό.

Οι στρατηγικοί αναλυτές της JPMorgan για τα επιτόκια συμμερίζονται την επιφυλακτικότητα, αναμένοντας ότι οι αποδόσεις των ομολόγων θα παραμείνουν ευμετάβλητες μέχρι να δοθεί «σήμα» από τη δημοσίευση της έκθεσης για την απασχόληση Σεπτεμβρίου.

«Εξακολουθούμε να αναμένουμε ταχύτερο ρυθμό εξομάλυνσης των επιτοκίων», αναφέρει ο Feroli σε σημείωμα προς τους πελάτες του μετά την απόφαση της Fed. «Η προσδοκία μας για μείωση κατά 50 μονάδες βάσης στην επόμενη συνεδρίαση στις αρχές Νοεμβρίου εξαρτάται από την περαιτέρω αποδυνάμωση της αγοράς εργασίας στις δύο εκθέσεις που θα δημοσιοποιηθούν μέχρι τότε. Αντίθετα, πιο ευοίωνα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας  θα σφράγιζαν την υπόθεση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Fed για ελαφρύνσεις 25 μ.β. ανά συνεδρίαση κατά το υπόλοιπο του έτους».

Οι οικονομολόγοι της Citigroup είχαν πάρει πίσω την εκτίμηση για μείωση κατά μισή ποσοστιαία μονάδα και η αγορά ομολόγων φαινόταν διχασμένη, ωστόσο, ο Feroli συνέχισε να ισχυρίζεται ότι η Fed θα παρέδιδε μια υπερμεγέθη κίνηση.

Την ώρα που η JPMorgan πανηγυρίζει, άλλες τράπεζες της Wall Street άρχισαν να αναθεωρούν τις προβλέψεις τους. Οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs Group  με επικεφαλής τον Jan Hatzius αναμένουν τώρα μια μεγαλύτερη σειρά διαδοχικών μειώσεων κατά ένα τέταρτο της μονάδας από τον Νοέμβριο έως τον Ιούνιο του 2025. Ωστόσο, η επιλογή μεταξύ μιας μείωσης κατά 25 μ.β. και 50 μ.β. τον Νοέμβριο εξαρτάται από «μια λεπτή γραμμή», σημειώνουν, προσθέτοντας και αυτοί ότι ο αποφασιστικός παράγοντας θα είναι οι επόμενες δύο εκθέσεις για την απασχόληση.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Wall Street: Οι traders «πώλησαν στην είδηση», μετά την επιθετική μείωση της Fed

Πάουελ: Δεν θα βιαστούμε να μειώσουμε τα επιτόκια

Fed: Ανοίγει ο κύκλος χαλάρωσης – Έκανε το μεγάλο βήμα με μείωση 50 μβ

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News