Business & Finance Πέμπτη 12/09/2024, 14:41
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαστημικός περίπατος για τον δισεκατομμυριούχο Jared Isaacman – Είδε έναν τέλειο κόσμο

Διαστημικός περίπατος για τον δισεκατομμυριούχο Jared Isaacman – Είδε έναν τέλειο κόσμο

Ιστορία έγραψαν ο δισεκατομμυριούχος Jared Isaacman και η μηχανικός της SpaceX Sarah Gillis, καθώς έκαναν τον πρώτο εμπορικό διαστημικό περίπατο.

Οι δύο αστροναύτες, μέλη της 4μελούς αποστολής  Polaris Dawn της SpaceX, βγήκαν από την κάψουλα Crew Dragon στο διάστημα, με τον Isaacman να εξέρχεται  πρώτος. Ενώ βρίσκονταν έξω από την κάψουλα, πραγματοποίησαν μία σειρά από κινήσεις, για να δοκιμάσουν την κινητικότητα των διαστημικών στολών τους.

«Πίσω στην πατρίδα έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, αλλά από εδώ, μοιάζει σαν ένας τέλειος κόσμος», είπε ο Isaacman, καθώς έβγαινε από την κάψουλα και κοιτούσε τη Γη από κάτω του.

Η κάψουλα Dragon έφτασε σε μέγιστο ύψος 1.400 χιλιομέτρων πάνω από τη γη, στέλνοντας το πλήρωμά της πιο μακριά από ό,τι έχει ταξιδέψει άνθρωπος από την εποχή του προγράμματος Apollo, που είχε στείλει αστροναύτες στο φεγγάρι.

Πριν από τον διαστημικό περίπατο, η κάψουλα κατέβηκε σε ύψος μεταξύ 195 και 737 χιλιομέτρων.

Έως τώρα, οι διαστημικοί περίπατοι ήταν κάτι που γινόταν αποκλειστικά από αστροναύτες κρατικών υπηρεσιών ή κρατών, όμως οι Isaacman και Gillis είναι οι πρώτοι ιδιώτες αστροναύτες που το επιχειρούν.

Ο Isaacman παρείχε χρηματοδότηση για την αποστολή, αλλά σύμφωνα με το Bloomberg, έχει αρνηθεί να αποκαλύψει το ποσό.

Πέραν των Isaacman και Gillis, στην  αποστολή Polaris Dawn συμμετέχουν επίσης μία ακόμα μηχανικός της SpaceX, η Anna Menon, και ο Scott «Kidd» Poteet, στενός φίλος του Isaacman και πρώην πιλότος της αμερικανικής Αεροπορίας.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Στα 210 δισ. δολάρια έφτασε η αποτίμηση της SpaceX – Δεύτερη μεγαλύτερη μη εισηγμένη στον κόσμο

Το Starliner της Boeing επέστρεψε στη Γη χωρίς αστροναύτες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News