Business & Finance Παρασκευή 6/09/2024, 16:04
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H PwC θα παρακολουθεί τους υπαλλήλους της καθώς περιορίζει την τηλεργασία

H PwC θα παρακολουθεί τους υπαλλήλους της καθώς περιορίζει την τηλεργασία

Η PricewaterhouseCoopers θα αρχίσει να παρακολουθεί το πού βρίσκονται οι υπάλληλοί της στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς προσπαθεί να περιορίσει την τηλεργασία και να φέρει τους εργαζόμενους ξανά στα γραφεία.

Το προσωπικό της εταιρείας στη Βρετανία ενημερώθηκε αυτή την εβδομάδα για τη νέα πολιτική, η οποία θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το σημείωμα που εστάλη στους 26.000 υπαλλήλους της, η PwC λαμβάνει αυτό το μέτρο για να ενισχύσει «την πρόσωπο με πρόσωπο εργασία».

Σύμφωνα με τη νέα πολιτική, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται στο γραφείο ή με πελάτες τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα (ή το 60% του χρόνου τους).

Προηγουμένως, η εταιρεία τους ζητούσε να βρίσκονται στο γραφείο μεταξύ δύο και τριών ημερών κάθε εβδομάδα, αλλά όπως υπονοεί το εσωτερικό σημείωμα, αυτό δεν τηρούνταν από όλους.

Από τον Ιανουάριο, τα δεδομένα για την τοποθεσία από την οποία δουλεύει ο κάθε εργαζόμενος θα καταγράφονται και ο υπάλληλος θα λαμβάνει μια συγκεντρωτική έκθεση στο τέλος κάθε μήνα.

«Αυτό θα βοηθήσει να διασφαλίσουμε ότι η νέα πολιτική εφαρμόζεται με δίκαιο και συνεπή τρόπο σε όλες τις δραστηριότητές μας», αναφέρει το σημείωμα.

Εκπρόσωπος της PwC ερωτήθηκε από το CNN για το τι θα συμβεί εάν κάποιος εργαζόμενος δεν συμμορφωθεί πλήρως. «Εάν τα μηνιαία στοιχεία δείξουν ότι κάποιος παραβιάζει κατ΄ επανάληψη την πολιτική, πρώτα από όλα θα θελήσουμε να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό», είπε.

Η PwC ακολουθεί και άλλες μεγάλες εταιρείες που περιορίζουν τις ημέρες τηλεργασίας. Η IBM είπε στα στελέχη της στις ΗΠΑ ότι θα πρέπει να δουλεύουν από το γραφείο τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα ή να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους. Παρόμοιες πολιτικές εφαρμόζουν η UPS, η Amazon, η Meta ακόμα και η Zoom, η οποία έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην επανάσταση της τηλεργασίας.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Εταιρεία απαγορεύει στους υπαλλήλους να βγαίνουν για καφέ – «Θέλω να τους κρατώ δέσμιους όλη μέρα»

Αυξημένη ζήτηση για γραφεία στην Ευρώπη – Τράπεζες και ασφαλιστικές λένε τέλος η τηλεργασία

Workcation: Ποιες είναι οι 10 καλύτερες πόλεις στον κόσμο για «εργασία και χαρά»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News