Business & Finance Πέμπτη 5/09/2024, 15:24
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Απογοήτευσε η αγορά εργασίας – Μόνο 99.000 νέες θέσεις τον Αύγουστο

ΗΠΑ: Απογοήτευσε η αγορά εργασίας – Μόνο 99.000 νέες θέσεις τον Αύγουστο

Οι χαμηλότερες των τελευταίων 3,5 ετών ήταν οι νέες θέσεις εργασίας τις οποίες δημιούργησε η αμερικανική οικονομία τον Αύγουστο, σε ένα ακόμα σημάδι ότι η αγορά εργασίας των ΗΠΑ επιδεινώνεται.

Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις προσέλαβαν μόλις 99.000 άτομα, λιγότερα από τα 111.000 του Ιουλίου (τα στοιχεία αυτά αναθεωρήθηκαν πτωτικά) αλλά και από τις προβλέψεις της αγοράς για 140.000.

Ο Αύγουστος ήταν ο  χειρότερος μήνας για τις νέες θέσεις εργασίας από τον Ιανουάριο του 2021.

Τα στοιχεία αυτά έρχονται να προστεθούν σε άλλα που δείχνουν ότι οι προσλήψεις στις ΗΠΑ επιβραδύνονται σημαντικά σε σχέση με τους υψηλούς ρυθμούς που έδειχναν από το ξέσπασμα της πανδημίας και μετά.

Οι ανοικτές θέσεις εργασίας άγγιξαν τον Ιούλιο τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2021, ενώ ο φετινός Αύγουστος ήταν ο χειρότερος για τις απολύσεις από το 2009.

Οι traders εκτιμούν ότι η εξασθένηση της αγοράς εργασίας θα σπρώξει την Federal Reserve να μειώσει τα επιτόκια στη συνεδρίασή της, στις 17-18 Σεπτεμβρίου.

Το βασικό ερώτημα είναι το πόσο γρήγορα και πόσο επιθετικά θα κινηθεί η Fed, με τις αγορές να προεξοφλούν αυτή τη στιγμή συνολική μείωση των επιτοκίων κατά μία ποσοστιαία μονάδα έως τα τέλη του 2024.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Μπεζ Βιβλίο (Fed): Σταθερή ή φθίνουσα η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ

Fed: Ήρθε η ώρα για μείωση των επιτοκίων – Ξεκάθαρο σήμα του Powell

ΗΠΑ: Μικρή αύξηση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News