Business & Finance Πέμπτη 29/08/2024, 13:08
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εταιρεία απαγορεύει στους υπαλλήλους να βγαίνουν για καφέ – «Θέλω να τους κρατώ δέσμιους όλη μέρα»

Εταιρεία απαγορεύει στους υπαλλήλους να βγαίνουν για καφέ – «Θέλω να τους κρατώ δέσμιους όλη μέρα»

Ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας των ορυχείων, Chris Ellison, έχει ήδη απαγορεύσει την τηλεργασία για τους υπαλλήλους του. Τώρα, σκέφτεται να τους απαγορεύσει να βγαίνουν από το γραφείο ακόμα και για να πάρουν ένα καφέ.

«Θέλω να τους κρατώ δέσμιους όλη μέρα», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Mineral Resources, σύμφωνα με το Bloomberg. «Δεν θέλω να βγαίνουν από το κτίριο. Δεν θέλω να περπατάνε στο τέλος του δρόμου για να πάρουν καφέ. Πριν από μερικά χρόνια υπολογίσαμε πόσο μας κοστίζει αυτό». 

Βέβαια, τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας του Ellison, στο Περθ της Αυστραλίας, που ολοκληρώθηκαν πριν από δύο χρόνια, προσφέρουν μια σειρά από ανέσεις. Διαθέτουν καφετέρια, εστιατόριο, γυμναστήριο, παιδικό σταθμό, δωμάτιο χαλάρωσης και κέντρο ευεξίας.

Ο 67χρονος βετεράνος των εξορύξεων λέει ότι το προσωπικό του αγαπά να δουλεύει σε αυτό το κτίριο και οι εγκαταστάσεις του τους «κρατούν κολλημένους» εκεί.

«Έχω εφαρμόσει πολιτική που απαγορεύει την τηλεργασία», είπε ο επιχειρηματίας μιλώντας σε αναλυτές. «Εύχομαι και όλοι οι άλλοι να ακολουθούσαν το ίδιο, όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο».

«Δεν μπορούμε να έχουμε ανθρώπους που δουλεύουν τρεις μέρες την εβδομάδα και πληρώνονται για πέντε», πρόσθεσε.

Πάντως, η εταιρεία του Ellison αποτελεί μια εξαίρεση στην Αυστραλία, όπου η τηλεργασία παραμένει πολύ διαδεδομένη ανάμεσα στους υπαλλήλους γραφείων. Πολλές επιχειρήσεις επιτρέπουν στους υπαλλήλους τους να δουλεύουν εξ αποστάσεως τουλάχιστον δύο ημέρες την εβδομάδα, με την ευελιξία αυτή να εκτιμάται ιδιαιτέρως από τους γονείς.

Πάντως, για τους εργαζόμενους που προσπαθούν να συνδυάσουν την απαιτητική δουλειά τους με την οικογένεια, ο Ellison είπε ότι το κέντρο φύλαξης παιδιών της εταιρείας χρεώνει μόλις 20 δολάρια Αυστραλίας την ημέρα (12,3 ευρώ), την ώρα που το αντίστοιχο κόστος στην αγορά είναι περίπου 180 δολάρια Αυστραλίας (110 ευρώ) την ημέρα.

«Φέρτε τα μικρά σας εδώ δίπλα. Θα τα ταΐσουμε, αλλά η μαμά και ο μπαμπάς θα δουλεύουν στο γραφείο μας», λέει ο Ellison.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Έρευνα: 260 ώρες τον χρόνο εξοικονομούν οι γονείς με την υβριδική εργασία

Εργοδότες vs Eργαζόμενοι: Ποιος κερδίζει στη μάχη για την ισορροπία μεταξύ ζωής και δουλειάς;

Αυξημένη ζήτηση για γραφεία στην Ευρώπη – Τράπεζες και ασφαλιστικές λένε τέλος η τηλεργασία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News