Business & Finance Τετάρτη 28/08/2024, 10:43
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πούλησε και άλλες μετοχές της Bank of America ο Warren Buffett

Πούλησε και άλλες μετοχές της Bank of America ο Warren Buffett

Συνεχίζει να μειώνει τις θέσεις του στην Bank of America ο Warren Buffett, καθώς  πούλησε και άλλες μετοχές, αξίας 982 εκατ. δολαρίων.

Η εταιρεία του, η Berkshire Hathaway, έχει μειώσει το ποσοστό της στην δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα σχεδόν 13%, με μια σειρά πωλήσεων από τα μέσα Ιουλίου. Από αυτές τις ρευστοποιήσεις μετοχών έβγαλε 5,4 δισ. δολάρια.

Ο Buffett δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια για το σκεπτικό του. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια εξαιρετικά κερδοφόρα επένδυση για εκείνον, αφού ξεκίνησε να αγοράζει μετοχές της Bank of America όταν αυτές κινούνταν κοντά στα 5 δολάρια, το 2011. Η BofA σημείωσε άνοδο 31% φέτος πριν από το τελευταίο sell off. Έκτοτε έχει υποχωρήσει 10% στα 39,67 δολάρια.

Οι πωλήσεις του Buffett έρχονται αφότου ο μεγαλοεπενδυτής έδινε εδώ και καιρό μια ψήφο εμπιστοσύνης στην ηγεσία του διευθύνοντος συμβούλου της Bank of America, Brian Moynihan, τον οποίο ο 93χρονος έχει επανειλημμένα επαινέσει δημόσια.

Πάντως, η Berkshire παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας, με 903,8 εκατομμύρια μετοχές αξίας 35,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Warren Buffett: Σύμπτωση ή σχέδιο η μείωση συμμετοχής του στην Apple; 

Μπάφετ: Έχει περισσότερα έντοκα γραμμάτια των ΗΠΑ από τη Fed

Warren Buffett: Η συμβουλή του Σοφού της Όμαχα προς τους επενδυτές μετά το sell off

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News