Business & Finance Τετάρτη 28/08/2024, 07:09
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξάνονται και πληθύνονται οι millionaires των κρυπτονομισμάτων – Ψάχνουν νέες πατρίδες

Αυξάνονται και πληθύνονται οι millionaires των κρυπτονομισμάτων – Ψάχνουν νέες πατρίδες

Περισσότερους από 172.300 κρυπτο-εκατομμυριούχους, δηλαδή πρόσωπα που κατέχουν κρυπτονομίσματα αξίας άνω του 1 εκατ. δολαρίων, μέτρησε ανά τον πλανήτη η Henley & Partners. Σύμφωνα με την εταιρεία, που συμβουλεύει εύπορους πελάτες σε θέματα μετανάστευσης, οι κρυπτο-εκατομμυριούχοι έχουν αυξηθεί κατά 95% σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι εκατομμυριούχοι σε bitcoin έχουν αυξηθεί κατά 111% και ανέρχονται σε 85.400 άτομα. Αυτή τη στιγμή, μάλιστα, υπάρχουν ανά τον πλανήτη 28 άτομα που διαθέτουν χαρτοφυλάκιο κρυπτονομισμάτων άνω του 1 δισ. δολαρίων.

Καθώς η συνολική αξία της αγοράς του crypto φτάνει στο εντυπωσιακό ποσό των  2,3 τρισ. δολαρίων, είναι σαφές ότι τα κρυπτονομίσματα γίνονται όλο και περισσότερο κομμάτι του mainstream finance.

Αυξάνονται και πληθύνονται οι millionaires των κρυπτονομισμάτων – Ψάχνουν νέες πατρίδες-1

Αυτή η εκρηκτική αύξηση του πλούτου στη σφαίρα του crypto δεν περνά απαρατήρητη από τις χώρες που στοχεύουν να προσεγγίσουν πλούσιους ψηφιακούς νομάδες. Άλλωστε, η Henley & Partners διαπιστώνει αύξηση ανάμεσα στους πελάτες της με μεγάλη περιουσία σε κρυπτονομίσματα που αναζητούν εναλλακτικές επιλογές κατοικίας και υπηκοότητας. «Αυτοί οι ψηφιακοί νομάδες δεν κυνηγούν απλώς την καλύτερη φορολογική αντιμετώπιση. Ψάχνουν δικαιοδοσίες που αγκαλιάζουν την καινοτομία και προσφέρουν ρυθμιστικά περιβάλλοντα που ευνοούν τις αποκεντρωμένες φιλοδοξίες τους», σημειώνει η εταιρεία.

Ποιοι είναι οι πιο ελκυστικοί προορισμοί για τους εκατομμυριούχους του crypto; Η Σιγκαπούρη βρίσκεται στην κορυφή, ακολουθεί από κοντά το Χονγκ Κονγκ και την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στην Ευρώπη, Μάλτα και Κύπρος προσφέρουν προγράμματα ειδικά για επενδυτές κρυπτονομισμάτων, ενώ η Ελβετία προσελκύει τους εκατομμυριούχους με την «Crypto Valley» της στο καντόνι Τσουγκ. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Με συντελεστή 15% θα φορολογούνται τα κέρδη από τα κρυπτονομίσματα 

Κλοπές κρυπτονομισμάτων: Διπλασιάστηκε στα 1,38 δισ. δολάρια η λεία των χάκερς το πρώτο εξάμηνο

Dogecoin: Πώς το κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε σαν αστείο έγινε μεγαλύτερο από τη Deutsche Bank

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News