Business & Finance Τρίτη 27/08/2024, 12:03
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο έκπτωτος «βασιλιάς» της πανδημίας – Ο δισεκατομμυριούχος που έχασε όλα του τα χρήματα

Ο έκπτωτος «βασιλιάς» της πανδημίας – Ο δισεκατομμυριούχος που έχασε όλα του τα χρήματα

Ο John Foley υπήρξε ένας από τους μεγάλους κερδισμένους της πανδημίας. Ως ο συνιδρυτής της Peloton (το 2012) και επί μία δεκαετία επικεφαλής της εταιρείας στατικών ποδηλάτων και διαδρόμων γυμναστικής, έγινε δισεκατομμυριούχος όταν εκατομμύρια άνθρωποι από όλο το κόσμο αναζητούσαν τρόπους να ασκηθούν στο σπίτι τους, εν μέσω των lockdowns του κορωνοϊού.

Δύο χρόνια μετά την αποχώρησή του από τη θέση του CEO της Peloton, ο Foley μίλησε δημόσια για την πολύ διαφορετική οικονομική πραγματικότητα που αντιμετωπίζει σήμερα.

«Ξέρετε, σε κάποιο σημείο είχα πολλά χρήματα, τουλάχιστον στα χαρτιά. Δεν τα είχα πραγματικά (στην τράπεζα), δυστυχώς. Έχασα όλα μου τα χρήματα. Αναγκάστηκα να πουλήσω σχεδόν ό,τι είχα στη ζωή», είπε στην New York Post.

Ο έκπτωτος «βασιλιάς» της πανδημίας – Ο δισεκατομμυριούχος που έχασε όλα του τα χρήματα-1
φωτ.: AP

Στο αποκορύφωμα της επιτυχίας της, η Peloton είχε αποτιμηθεί στα 50 δισ. δολάρια, αλλά πλέον έχει πέσει στα 1,8 δισ. δολάρια. 

Τα πράγματα άλλαξαν για τον Foley καθώς η Peloton υπερεκτίμησε την ζήτηση για τα μηχανήματα γυμναστικής της, όταν οι κυβερνήσεις ήραν τους περιορισμούς του κορωνοϊού. Όταν τα γυμναστήρια άνοιξαν και ο κόσμος μπορούσε και πάλι να ασκηθεί εκτός σπιτιού, η Peloton είδε τη μετοχή της να κατρακυλά.

Όπως γράφει το Business Insider, ο Foley αναγκάστηκε να πουλήσει ένα σπίτι στο Μανχάταν και ένα κτήμα στα Hamptons, αφότου αποχώρησε από την εταιρεία.

«Η οικογένειά μου το πήρε καλά. Η σύζυγός μου είναι πολύ υποστηρικτική. Για τα παιδιά μου είναι μάλλον καλύτερα, είναι πιο προσγειωμένα», λέει ο επιχειρηματίας.

Μετά την αποχώρησή του από την Peloton, ο Foley ίδρυσε μια εταιρεία που πουλά χαλιά, την Ernesta, μαζί με δύο ακόμα συνιδρυτές της προηγούμενης επιχείρησής του, τους Hisao Kushi και Yony Feng.

«Δουλεύω τόσο σκληρά ώστε να μπορέσω να προσπαθήσω να βγάλω χρήματα. Γιατί δεν μου έχουν απομείνει πολλά. Είμαι τόσο πεινασμένος και ταπεινός», είπε στη συνέντευξή του.

Αλλά και η Peloton, άλλαξε έναν ακόμα CEO, τον Barry McCarthy, μετά την αποχώρηση του Foley και σήμερα διοικείται από δύο προσωρινούς CEOs.

Κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το τέταρτο τρίμηνο, η εταιρεία έδειξε πρόοδο στην προσπάθεια ανάκαμψής της, έπειτα από αρκετές διοικητικές αλλαγές, τη μεγάλη πτώση της μετοχής της, γύρους απολύσεων και μια μεγάλη ανάκληση προϊόντων τα τελευταία χρόνια.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Πούλησε την εταιρεία του για 26 δισ. δολάρια – Πέθανε πριν κλείσει το deal

Η κινηματογραφική ζωή του Mike Lynch – Γλίτωσε από τη φυλακή, χάθηκε στη θάλασσα

Η άνοδος, η πτώση και η ανατροπή – Πώς ο Μr. Temu έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος της Κίνας

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News