Business & Finance Παρασκευή 23/08/2024, 12:44
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Jackson Hole: Τι περιμένει η αγορά από την ομιλία του Jerome Powell

Jackson Hole: Τι περιμένει η αγορά από την ομιλία του Jerome Powell

Κεντρικοί τραπεζίτες, οικονομολόγοι και δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο έχουν συγκεντρωθεί στο Jackson Hole του Ουαϊόμινγκ, όπου από χθες πραγματοποιείται το τριήμερο ετήσιο συνέδριο της Federal Reserve Bank of Kansas City.

Για τους επενδυτές, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην κεντρική ομιλία του προέδρου της Fed, Jerome Powell, στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής, ώρα Ελλάδος.

Καθώς η Fed ετοιμάζεται να μειώσει τα επιτόκια από τα υψηλά δύο και πλέον δεκαετιών, επενδυτές και αναλυτές θα βάλουν τα σχόλια του Powell στο μικροσκόπιο, αναζητώντας ενδείξεις για το timing, το μέγεθος και τον ρυθμό των μειώσεων επιτοκίων.

Τα όποια σχόλια κάνει σχετικά με την αμερικανική αγορά εργασίας και τους κινδύνους σχετικά με τον πληθωρισμό, θα «ζυγιστούν» επίσης από τους αναλυτές.

Οι επενδυτές προεξοφλούν μια μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της Fed στις 17-18 Σεπτεμβρίου, ενώ εκτιμούν ότι τα επιτόκια θα έχουν μειωθεί κατά μία ολόκληρη ποσοστιαία μονάδα έως το τέλος του έτους.

Στο Jackson Hole θα μιλήσει και ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας, Andrew Bailey, στα πρώτα σχόλιά του από την 1η Αυγούστου, όταν μείωσε τα επιτόκια για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας. Οι επενδυτές περιμένουν και άλλες μειώσεις επιτοκίων φέτος, επομένως θα εστιάσουν στις δηλώσεις του για τον πληθωρισμό και την αγορά εργασίας.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Fed (πρακτικά): Θετικοί σε μία μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο οι αξιωματούχοι της

ΗΠΑ: Αναθεώρηση προς τα κάτω στις νέες θέσεις εργασίας

Ανθεκτική η οικονομία των ΗΠΑ – Οι traders χαμηλώνουν τον πήχη για τη Fed

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News