Business & Finance Δευτέρα 5/08/2024, 08:58
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Neuralink: Έκανε εμφύτευση τσιπ εγκεφάλου και σε δεύτερο ασθενή

Neuralink: Έκανε εμφύτευση τσιπ εγκεφάλου και σε δεύτερο ασθενή

Στην εμφύτευση του τσιπ εγκεφάλου της και σε δεύτερο ασθενή προχώρησε η Neuralink, του Elon Musk. Η τεχνολογία αυτή έχει σχεδιαστεί για να δίνει σε παράλυτους ασθενείς τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν ψηφιακές συσκευές μόνο με τη σκέψη τους.

Στο πλαίσιο των δοκιμών της συσκευής της, η οποία στοχεύει να βοηθήσει άτομα με τραυματισμούς του νωτιαίου μυελού, η Neuralink έχει ήδη εμφυτεύσει το τσιπ στον εγκέφαλο ενός πρώτου ασθενή. Ο άνθρωπος αυτός μπόρεσε  να παίξει βιντεοπαιχνίδια, να περιηγηθεί στο διαδίκτυο, να κάνει δημοσιεύσεις στα social media και να μετακινήσει τον κέρσορα στο φορητό υπολογιστή του.

Μιλώντας σε podcast για τον δεύτερο ασθενή στον οποίο έγινε εμφύτευση του τσιπ, ο Musk είπε ότι έχει υποστεί τραυματισμό νωτιαίου μυελού παρόμοιο με τον πρώτο ασθενή, ο οποίος έμεινε παράλυτος έπειτα από ατύχημα σε κατάδυση.

«Δεν θέλω να το γρουσουζέψω, αλλά φαίνεται ότι πήγε εξαιρετικά καλά με το δεύτερο εμφύτευμα», είπε ο Musk στον παρουσιαστή του podcast, Lex Fridman. «Υπάρχουν πολλά σήματα, πολλά ηλεκτρόδια. Λειτουργεί πολύ καλά».

Στα σχέδια της Neuralink είναι να διαθέσει τα εμφυτεύματα σε οκτώ ακόμη ασθενείς φέτος, στο πλαίσιο των κλινικών δοκιμών της.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Εμφύτευμα Neuralink: Το μυαλό ή η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι ο κυρίαρχος;

Neuralink: Παράλυτος άνδρας παίζει σκάκι online με το τσιπ εγκεφάλου του Elon Musk

Elon Musk: Ασθενής με εμφύτευμα της Neuralink μπορεί να ελέγξει ένα ποντίκι υπολογιστή με τη σκέψη του

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News