Business & Finance Παρασκευή 2/08/2024, 10:06
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς μεγαλώνουν τα πιο πλούσια παιδιά του κόσμου – Η Melinda French Gates αποκαλύπτει

Πώς μεγαλώνουν τα πιο πλούσια παιδιά του κόσμου – Η Melinda French Gates αποκαλύπτει

Τα τρία παιδιά του Bill Gates και της Melinda French Gates μεγάλωσαν σε μια από τις πιο πλούσιες οικογένειες του κόσμου.

Όμως η French Gates προσπάθησε να μην κακομάθει τα παιδιά της, για αυτό και φρόντισε η ανατροφή τους να μοιάζει με εκείνη μιας τυπικής οικογένειας της μεσαίας τάξης.

Όπως είπε στους New York Times, χρησιμοποίησε σαν πρότυπο τον τρόπο με τον οποίο είχε μεγαλώσει η ίδια.

«Νομίζω ότι η ανατροφή τους έμοιαζε περισσότερο με το πώς μεγάλωσα εγώ: Σε ένα νοικοκυριό μεσαίας τάξης, όπου τα χρήματα υπαγόρευαν το αν θα έπαιρνα ένα επιπλέον ζευγάρι παπούτσια εκείνη τη χρονιά ή όχι. Και σκέφτηκα ότι αυτή ήταν μια καλή αρχή», είπε η French Gates σε συνέντευξή της, σύμφωνα με το CNBC.  

Η δισεκατομμυριούχος ασχολείται σήμερα με τη φιλανθρωπία, αλλά μεγάλωσε στο Ντάλας, ως ένα από τα τέσσερα παιδιά ενός μηχανικού αεροδιαστημικής και μιας νοικοκυράς. Παντρεύτηκε τον συνιδρυτή της Microsoft, Bill Gates, το 1994 και το ζευγάρι απέκτησε τρία παιδιά, πριν να χωρίσει το 2021.

Όταν ερωτήθηκε για το πώς μπορεί μια πλούσια οικογένεια να μεγαλώσει «προσγειωμένα» παιδιά, η French Gates έδωσε μια απλή απάντηση, την οποία εφαρμόζουν γονείς σε όλο τον κόσμο: Με το χαρτζιλίκι.

«Πρώτα από όλα, είχαν ένα χαρτζιλίκι, επομένως δεν τους αγοράζαμε απλώς πράγματα. Έπρεπε είτε να αγοράσουν κάτι με το χαρτζιλίκι τους ή να το βάλουν στη λίστα επιθυμιών τους, για να το πάρουν από τους παππούδες τους ή από εμάς στα γενέθλιά τους ή στα Χριστούγεννα».

Οι Gates ενθάρρυναν επίσης τα παιδιά τους να διαθέτουν τουλάχιστον το ένα τρίτο από το χαρτζιλίκι τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η French Gates ήταν ειλικρινής με τα παιδιά της σχετικά με την οικονομική κατάσταση της οικογένειας και τους εξήγησε ότι τα πολλά χρήματά τους θα μπορούσαν να τα απομονώσουν από τους συνομηλίκους τους. Τα προειδοποίησε να μην καυχιούνται ποτέ για τα ταξίδια που έκαναν.

Όπως πρόσθεσε, δεν θα ήθελε να μεγαλώσει παιδιά που επειδή βλέπουν το όνομα της οικογένειάς τους σε ένα κτίριο, πιστεύουν ότι δικαιούνταν ειδική μεταχείριση.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

«I’m looking for a man in finance»: Γιατί το viral trend του TikTok δεν έχει και τόση πλάκα

Οι millennials θα γίνουν η πλουσιότερη γενιά στην ιστορία – Μπορούν να διαχειριστούν τόσα χρήματα;

Παντρεμένοι με παιδιά; Όχι για τους Millennials που χαίρονται να ζουν μόνοι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News