Business & Finance Τετάρτη 31/07/2024, 15:47
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Οι λιγότερες προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα από τον Ιανουάριο

ΗΠΑ: Οι λιγότερες προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα από τον Ιανουάριο

Οι αμερικανικές εταιρείες προσέλαβαν τον μικρότερο αριθμό εργαζομένων τον Ιούλιο από την αρχή του έτους, γεγονός που συνάδει με τις ενδείξεις για χαλάρωση της ζήτησης εργασίας. 

Συγκεκριμένα, τα ιδιωτικά μισθολόγια αυξήθηκαν κατά 122.000 αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ερευνών ADP. Η μέση εκτίμηση σε έρευνα του Bloomberg μεταξύ οικονομολόγων έκανε λόγο για 150.000 νέα μισθολόγια.

Η αύξηση των μισθών επιβραδύνθηκε με τον μικρότερο ρυθμό από το 2021 για τους εργαζόμενους που άλλαξαν θέση εργασίας, καθώς και για εκείνους που παρέμειναν, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη σε συνεργασία με το Stanford Digital Economy Lab.

Αρκετοί κλάδοι προχώρησαν σε μείωση θέσεων εργασίας αυτό το μήνα, με αιχμή τις επαγγελματικές υπηρεσίες, τις πληροφορίες και τη μεταποίηση. Οι περισσότερες περικοπές έγιναν σε μικρές επιχειρήσεις με περίπου 20 έως 49 υπαλλήλους, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Η ανεργία αυξάνεται τους τελευταίους μήνες, το ίδιο και ο αριθμός των Αμερικανών που υποβάλλουν αίτηση για επίδομα ανεργίας.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News