Business & Finance Παρασκευή 19/07/2024, 10:38
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τεχνικά προβλήματα σε εταιρείες, αεροπορικές, media και τράπεζες σε όλο τον κόσμο – Σχετίζονται με τη Microsoft;

Τεχνικά προβλήματα σε εταιρείες, αεροπορικές, media και τράπεζες σε όλο τον κόσμο – Σχετίζονται με τη Microsoft;

Τεχνικά προβλήματα αντιμετωπίζουν αεροπορικές εταιρείες, τράπεζες και το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, αφότου η Microsoft αντιμετώπισε διακοπή στις διαδικτυακές της υπηρεσίες.

Η McDonald’s, η United Airlines και ο όμιλος LSE είναι μεταξύ των μεγάλων εταιρειών που αντιμετωπίζουν διάφορα ζητήματα σχετικά με την επικοινωνία στην εξυπηρέτηση πελατών, αναφέρει το Bloomberg.

Όμως, μια πληθώρα εταιρειών από την Ιαπωνία μέχρι την Ινδία και τις ΗΠΑ αναφέρουν δυσλειτουργίες στις δραστηριότητές τους.

Μέχρι στιγμής, δεν είναι σαφές τι πυροδότησε τα προβλήματα, τα οποία συνέπεσαν με τις διακοπές της Microsoft.

Σύμφωνα με το Bloomberg, αρκετές εφημερίδες ανέφεραν ότι τουλάχιστον μερικά από τα προβλήματα προήλθαν από το λογισμικό κυβερνοασφάλειας της CrowdStrike Holdings.

Οι πρώτες δυσλειτουργίες εμφανίστηκαν στις ΗΠΑ αργά την Πέμπτη, λόγω της κατάρρευσης των υπηρεσιών της Microsoft, συμπεριλαμβανομένων των Azure και 365.

Η Frontier Airlines με έδρα το Ντένβερ, διέκοψε τις πτήσεις της για περισσότερες από δύο ώρες. Η αεροπορική εταιρεία μπόρεσε να αρχίσει ξανά να πετά από τις 23:00 ώρα Νέας Υόρκης.

Ο Όμιλος LSE, ο οποίος διαχειρίζεται το χρηματιστήριο του Λονδίνου, δήλωσε ότι αντιμετωπίζει ένα παγκόσμιο τεχνικό πρόβλημα που εμποδίζει τη δημοσίευση ειδήσεων.

Στην Ασία, οι Ιάπωνες χρήστες άρχισαν να αναφέρουν προβλήματα με υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Microsoft 365, το απόγευμα. Οι αεροπορικές εταιρείες στα αεροδρόμια της Βομβάης και του Χονγκ Κονγκ αναγκάστηκαν να κάνουν χειροκίνητα το check in επιβατών.

Τεράστιος ο παγκόσμιος αντίκτυπος

Η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Νότιας Αυστραλίας  Jill Slay, ειδική για την κυβερνοασφάλεια, είπε στο CNN ότι ο παγκόσμιος αντίκτυπος του black out είναι «τεράστιος», αλλά ότι είναι «πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα» σχετικά με το τι το προκάλεσε.

«Υπάρχει επί του παρόντος μια σημαντική παγκόσμια τεχνική διακοπή που επηρεάζει πολλές εταιρείες και υπηρεσίες», είπε η Slay. «Κάποιοι την αποδίδουν στις υπηρεσίες ασφαλείας που προσφέρει η CrowdStrike. Άλλοι την αποδίδουν στη Microsoft ή στην Amazon Οι αρχές και η βιομηχανία θα παρακολουθούν, αλλά σε αυτό το στάδιο είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα».

Η Slay είπε ότι η διακοπή «μπορεί εύκολα να είναι αποτέλεσμα λανθασμένης ρύθμισης από μία από αυτές τις εταιρείες ή ‘παρεμβολών’ μεταξύ προϊόντων. Είναι πιθανό να υπάρχει παραβίαση της ασφάλειας, αλλά για μένα, αυτό είναι ενστικτωδώς απίθανο».

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News