Business & Finance Τετάρτη 17/07/2024, 21:02
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Άνοδος περίπου 2% για τις τιμές – Σημαντική μείωση των αποθεμάτων

Πετρέλαιο: Άνοδος περίπου 2% για τις τιμές – Σημαντική μείωση των αποθεμάτων

Οι τιμές πετρελαίου ενισχύθηκαν περίπου δύο ποσοστιαίες μονάδες στη σημερινή συνεδρίαση στον απόηχο της μεγαλύτερης του αναμενομένου μείωσης των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ και του ασθενέστερου δολαρίου που επισκίασε τις ενδείξεις για επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας. 

Η τιμή brent στο Λονδίνο διαμορφώθηκε ενδοσυνεδριακά στα 85,08 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 1,6%, ενώ η τιμή αργού στη Νέα Υόρκη κατέγραφε άνοδο 1,95% στα 82,71 δολάρια. 

Την Τρίτη, η τιμή brent έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 14 Ιουνίου και του αργού στο χαμηλότερο από τις 21 Ιουνίου. 

Στις ΗΠΑ, η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανακοίνωσε ότι οι εταιρείες ενέργειας χρησιμοποίησαν 4,9 εκατ. βαρέλια από τα αποθέματα αργού την προηγούμενη εβδομάδα. Πρόκειται για πολύ μεγαλύτερη μείωση των αποθεμάτων απ΄αυτή των 30.000 βαρελιών που είχαν προβλέψει αναλυτές στο Reuters. 

Στήριγμα στις τιμές πετρελαίου προσέφερε και το πιο αδύναμο αμερικανικό νόμισμα καθώς υποχώρησε σε χαμηλό 17 εβδομάδων έναντι καλαθιού με τα κυριότερα νομίσματα του πλανήτη. 

Ένα ασθενέστερο δολάριο μπορεί να ενισχύσει τη ζήτηση για πετρέλαιο καθιστώντας τα εμπορεύματα που αποτιμώνται σε δολάριο, όπως το πετρέλαιο, πιο φθηνά για τους κατόχους άλλων νομισμάτων. 

Την ίδια στιγμή, η Κίνα, η κορυφαία εισαγωγός, είδε την ανάπτυξη της οικονομίας της να επιβραδύνεται στο 4,7% στο δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία – πρόκειται για τον πιο εξασθενημένο ρυθμό ανάπτυξης από το πρώτο τρίμηνο του 2023, συγκρατώντας τα κέρδη των τιμών πετρελαίου. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News