ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Οι 5 πιο ακριβοί γάμοι στην ιστορία

Οι 5 πιο ακριβοί γάμοι στην ιστορία

Οι γάμοι για κάποιους κοστίζουν κυριολεκτικά μια περιουσία! Σκεφτείτε τα έξοδα για τα ρούχα, τη βιντεοσκόπηση, τη φωτογράφηση, το φαγητό, τα ποτά, τον χώρο δεξίωσης και τον ανθοστολισμό – διακόσμηση. 

Οι πλούσιοι και διάσημοι φαίνεται να έχουν μια ακόρεστη επιθυμία για τους πιο περίτεχνους και εξωφρενικούς γάμους.

Όταν οι δισεκατομμυριούχοι, οι εκατομμυριούχοι ή τα παιδιά τους παντρεύονται, ανεμενόμενη είναι η επίδειξη πλούτου κατά την τελετή αλλά και στις γαμήλιες δεξιώσεις, όπως έγινε το Σαββατοκύριακο 13, 14 Ιουλίου, στον γάμο του Anant Ambani και της Radhika Merchant.

Αυτοί είναι οι πιο ακριβοί γάμοι στον κόσμο

1. Ο γάμος του Anant Ambani και της Radhika Merchant

Οι 5 πιο ακριβοί γάμοι στην ιστορία-1

Οι υπολογισμοί του Guardian εκτιμούν ότι ο γάμος του Anant Ambani και της Radhika Merchant πιθανότατα θα αγγίξει τα 600 εκατ. δολάρια ΗΠΑ, αφού ληφθούν υπόψη τα έξοδα πριν από τη γαμήλια γιορτή, όπως οι μουσικές εμφανίσεις διάσημων καλλιτεχνών όπως η Rihanna και ο Justin Bieber, η ασφάλεια, οι πολυτελείς κρουαζιέρες και τα ιδιωτικά τζετ και η διαμονή. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο γαμπρός αγόρασε σε κάθε καλεσμένο ένα ρολόι χειρός αξίας 200.000 δολαρίων.

2. Ο γάμος του σεΐχη Mohammed bin Rashid Al Maktoum και της πριγκίπισσας Salama

Οι 5 πιο ακριβοί γάμοι στην ιστορία-2

Ο μονάρχης του Ντουμπάι πλήρωσε περισσότερα από 137 εκατ. δολάρια για τον πενθήμερο γάμο το 1979. Κατά τη διάρκεια της τελετής, 20 καμήλες με κοσμήματα μετέφεραν τα δώρα της νύφης. Ο γάμος εξακολουθεί να κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τον πιο ακριβό γάμο.

3. Ο γάμος της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του πρίγκιπα Καρόλου

Οι 5 πιο ακριβοί γάμοι στην ιστορία-3

Ο γάμος της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του πρίγκιπα Καρόλου το 1981 ήταν ο πιο πολυτελής βασιλικός γάμος του 20ού αιώνα. Το νυφικό της Νταϊάνα είχε περίτεχνα 10.000 μαργαριτάρια που το κάλυπταν και το ζευγάρι επέλεξε να έχει 27 γαμήλιες τούρτες αντί για μία.
Με την προσαρμογή στον πληθωρισμό, τα έξοδα του γάμου ανήλθαν σε περίπου 110 εκατ. δολάρια αν και κόστισε τότε περίπου 48 εκατ. δολάρια (37 εκατομμύρια λίρες) και ως εκ τούτου δεν ήταν επιλέξιμα για να συμπεριληφθούν στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

4. Ο γάμος της Vanisha Mittal και του Amit Bhatia

Οι 5 πιο ακριβοί γάμοι στην ιστορία-4

Ο ακριβότερος γάμος που έχει καταγραφεί ποτέ επίσημα από το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες πραγματοποιήθηκε στις Βερσαλλίες της Γαλλίας το 2004, με τιμή 55 εκατ. δολάρια. Το ζευγάρι ήταν η Vanisha Mittal και ο Amit Bhatia. Ο πατέρας της Vanisha είναι ο Ινδός δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας του χάλυβα Lakshmi Mittal, ο οποίος ήταν, εκείνη την εποχή, ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Η εξαήμερη εκδήλωση περιελάμβανε μια περίτεχνη τελετή αρραβώνων και παραστάσεις για τους προσκεκλημένους. Πάνω από 1.000 καλεσμένοι παρακολούθησαν την εκδήλωση, ο καθένας από τους οποίους πέταξε από την Ινδία στο Παρίσι με 12 τζετ και φιλοξενήθηκε στο πεντάστερο ξενοδοχείο le Grand Intercontinental.

5. Ο γάμος του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον

Οι 5 πιο ακριβοί γάμοι στην ιστορία-5

Ο γάμος του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον το 2011, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο Αβαείο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο, ήταν ένας από τους ακριβότερους γάμους μέχρι σήμερα. Κόστισε περίπου 34 εκατ. δολάρια. Η Κέιτ Μίντλετον φόρεσε ένα φόρεμα Alexander McQueen και τον γάμο παρακολούθησαν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από το business insider

Διαβάστε επίσης:

«I’m looking for a man in finance»: Γιατί το viral trend του TikTok δεν έχει και τόση πλάκα

Όχι στα nepo babies και στα γρήγορα λεφτά: Κινεζική εκστρατεία κατά της επίδειξης πλούτου

Luxury κατοικίες: Πόσο επηρεάζονται από εκλογές και επιτόκια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News