Business & Finance Τετάρτη 10/07/2024, 18:23
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι πλούσιοι δεν πάνε στο Παρίσι – Βουτιά στα πολυτελή ξενοδοχεία πριν τους Ολυμπιακούς

Οι πλούσιοι δεν πάνε στο Παρίσι – Βουτιά στα πολυτελή ξενοδοχεία πριν τους Ολυμπιακούς

Εξαιρετικά αντιδημοφιλής προορισμός αποδεικνύεται το Παρίσι για τους πλούσιους τουρίστες ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς ανησυχούν για το κατά πόσο θα μπορούν να κυκλοφορούν με αυτοκίνητο στην πόλη.

Η ζήτηση για διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία της γαλλικής πρωτεύουσας έχει καταρρεύσει πριν από τους Αγώνες, οι οποίοι ξεκινούν στις 26 Ιουλίου και διαρκούν έως τις 11 Αυγούστου, σύμφωνα με την UMIH Prestige, η οποία εκπροσωπεί ξενοδοχεία που χρεώνουν τουλάχιστον 800 ευρώ τη βραδιά για ένα δωμάτιο.

Οι κρατήσεις για την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου και καθ’ όλη τη διάρκεια του μεγαλύτερου μέρους του Ιουλίου είναι μειωμένες μεταξύ 20% και 50% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με την εταιρεία.

«24 χρόνια τώρα δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», δήλωσε η Laurence Bloch, αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του Plaza Athénée στη λεωφόρο Montaigne, όπου οι επισκέπτες πληρώνουν 2.500 ευρώ και άνω για κομψά δωμάτια σε απόσταση αναπνοής από τα καταστήματα Chanel και Christian Dior. Οι ανησυχίες για το κυκλοφοριακό ζήτημα μετά την κατασκευή προσωρινών ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο Παρίσι έχουν ωθήσει σε πτώση της πληρότητας σε επίπεδα έως και 15% για ορισμένες ημερομηνίες του Ιουλίου, είπε. 

Η ασφάλεια έχει επίσης ενισχυθεί κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα πριν από την τελετή έναρξης στις 26 Ιουλίου, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει επιπλέον κυκλοφοριακά προβλήματα.

«Το Παρίσι υφίσταται επί του παρόντος μια σοβαρή πτώση της ζήτησης για δωμάτια πολυτελών ξενοδοχείων ενόψει των Αγώνων», δήλωσε ο Christophe Laure, επικεφαλής της UMIH Prestige, προσθέτοντας ότι αναμένει βελτίωση της τάσης μετά τις 22 Ιουλίου. 

Αρκετοί τουρίστες δεν επισκέπτονται επί του το παρόντος το Παρίσι. «Επιλέγουν αντ’ αυτού τη γαλλική Ριβιέρα ή άλλες πόλεις όπως το Λονδίνο και θα έρθουν στο Παρίσι κάποια άλλη στιγμή», δήλωσε ο Laure.

Η χώρα βρίσκεται επίσης εν μέσω πολιτικής αναταραχής μετά τον δεύτερο γύρο των πρόωρων βουλευτικών εκλογών που δεν ανέδειξε κυβέρνηση πλειοψηφίας. 
Παρόλα αυτά, οι τουρίστες δεν φαίνεται να αποθαρρύνονται από την πολιτική αναταραχή και οι επισκέπτες δεν την αναφέρουν ως λόγο για να μην επισκεφθούν το Παρίσι, δήλωσαν οι Laure και Bloch. Και οι δύο αναμένουν ότι οι επιχειρήσεις θα ανακάμψουν απότομα όταν ξεκινήσουν οι Αγώνες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Το στοίχημα του προέδρου Μακρόν

Luxury κατοικίες: Πόσο επηρεάζονται από εκλογές και επιτόκια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News