Business & Finance Τρίτη 9/07/2024, 18:04
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Powell: Περισσότερα καλά στοιχεία για να μειωθούν τα επιτόκια

Powell: Περισσότερα καλά στοιχεία για να μειωθούν τα επιτόκια

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Jerome Powell δήλωσε ότι «περισσότερα καλά στοιχεία» θα ενισχύσουν την εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός κινείται προς τον στόχο του 2% και ότι οι πρόσφατες μετρήσεις δείχνουν «μέτρια περαιτέρω αύξηση» των τιμών.

Στην κατάθεσή του στη Γερουσία την Τρίτη, ο Powell προειδοποίησε ότι η μείωση των επιτοκίων πολύ λίγο ή πολύ αργά θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την οικονομία και την αγορά εργασίας.

«Ο αυξημένος πληθωρισμός δεν είναι ο μόνος κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε», δήλωσε στους νομοθέτες κατά την πρώτη από τις δύο ημέρες κατάθεσης στο Κογκρέσο. «Η νομισματική χαλάρωση πολύ αργά ή πολύ λίγο θα μπορούσε να αποδυναμώσει αδικαιολόγητα την οικονομική δραστηριότητα και την απασχόληση», επισήμανε.

Ο πρόεδρος της Fed είπε επίσης ότι η μείωση των επιτοκίων πολύ σύντομα ή σε υπερβολικό βαθμό θα μπορούσε να καθυστερήσει ή να αντιστρέψει την πρόοδο του πληθωρισμού. 

«Περισσότερα καλά στοιχεία θα ενίσχυαν την εμπιστοσύνη μας ότι ο πληθωρισμός κινείται σταθερά προς το 2%», δήλωσε ο Πάουελ στην Επιτροπή Τραπεζών, Στέγασης και Αστικών Υποθέσεων της Γερουσίας. Την Τετάρτη θα καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Reuters: Η Fed εξετάζει αλλαγές σε κανόνες – Όφελος δισ. δολαρίων για τις μεγάλες τράπεζες

Κουκ (Fed): Οι ιδιωτικές πιστώσεις δεν έχουν πλήξει τις αντοχές των τραπεζών

Fed: Το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα παραμένει ευάλωτο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News